NE DAMO LJUBU! U zemunskoj školi nema nastave od 1. septembra zbog podrške direktoru!
Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

OŠ svetozar miletić

NE DAMO LJUBU! U zemunskoj školi nema nastave od 1. septembra zbog podrške direktoru!

Društvo -

Nakon što su učenici OŠ "Svetozar Miletić" i njihovi roditelji u martu ove godine sprečili da direktor Miroljub Mosurović dobije otkaz, on je ipak razrešen ove funkcije, a roditelji su sada spremni na novi protest.

"Ministarstvo je ovom odlukom pogazilo sopstveno rešenje iz marta ove godine kojim je smena obustavljena, a pre kojeg je peticiju potpisalo preko 1.700 ljudi, i bio zakazan (potom i otkazan) protest pod nazivom "Ne damo Ljubu"", rekao je Žarko Ristić, zamenik predsednika Saveta roditelja ove škole.

On je dodao i da su roditelji jednoglasno doneli odluku da deca 1. septembra neće pohađati nastavu, osim đaka prvaka, koji normalno dolaze na prvi čas. Skupom u dvorištu škole, u 8.30 časova, izraziće podršku dosadašnjoj upravi.

"Smatramo da je ovo jedna od najboljih škola u Srbiji, o čemu govore kako brojni uspesi učenika, tako i najviše ocene dobijene za rad kako direktora, tako i nastavnog osoblja", istakao je Ristić.

On je objasnio da je ceo proces protiv direktora motivisan ličnom osvetom određene osobe iz inspekcijske službe, u čijim mahinacijama Mosurović nije želeo da učestvuje. Odluka o smeni je obrazložena "nepravilnostima u radu", zasnovanim na minornim greškama, koje inspekcija nalazi, oblećući ovu školu.

"U martu je Školski odbor odbio da smeni direktora, a Mosurovića je podržao i ostatak kolektiva, a sad Ministarstvo pokušava da razreši i Školski odbor. Gadi nam se to što neko želi da ovako upravlja sudbinama naše dece, to nećemo dozvoliti", bio je odlučan Ristić.

Kako on kaže, kao v.d. direktora je imenovan učitelj Miloš Gačić, koji nije dobio nijedan glas podrške zaposlenih u školi. Zanimljivo je da su na poslednjem sastanku, na pitanje Mosurovića da li žele da se on povuče sa funkcije a da je preuzme Gačić, protiv tog predloga glasali svi, uključujući i samog Gačića!

"On navodno ne zna ko ga je predložio za poziciju direktora, tvrdi da je dobio telefonski poziv kojim je obavešten o tome", objašnjava Žarko Ristić ovu nelogičnost.

Mosurović potvrđuje da je juče doneta odluka kojom se i on i Školski odbor razrešuju funkcije. Međutim, 75 zaposlenih, Školski odbor i Savet roditelja - svi su jednoglasno odbacili tu meru Ministarstva i neće je poštovati.

"Nećemo dozvoliti da unište odličnu školu. Ministarstvo će sutra dobiti dopis od 2.500 roditelja. Lako bi oni sa nama, ali protiv složnih roditelja ne mogu, njima ne mogu da podele otkaze", kaže on.

Miroljub Mosurović je izjavio kako hajka na njega traje od januara, jer neko želi da uništi dobru školu.

"Raspon ocena koju mogu da dobiju direktor i škola jeste između 1 i 4, a ustanova na čijem sam čelu i ja dobili smo četvorke. Šta se dešava sa 350 škola u Srbiji i njihovim direktorima koji su ocenjeni jedinicama?" pita se Mosurović.

Kurir.rs/Blic/Maša Milojković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Nema ni sto dana nove Vlade, a ministar podnosi ostavku! Brnabićka u panici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track