Šarčević: Uvođenje đačkih uniformi je uvođenje reda u škole
Foto: Zorana Jevtić

Ministarstvo prosvete

Šarčević: Uvođenje đačkih uniformi je uvođenje reda u škole

Društvo -

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je danas da je uvođenje đačkih uniformi "uvođenje reda u školama".

Šarčević je tokom posete Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Vrčinu, u kojoj je uvedena unificirana školska odeća, kazao da đačke uniforme smanjuju uticaj socijalnih razlika na ponašanje dece i razvijaju kolektivni duh i osećaj pripadnosti školi.

"To je prvi korak da decu motivišemo da se takmiče u znanjima i talentima, a ne modi i statusu. U školi svi moraju da se ponašaju pristojno i poštuju instituciju koja je osim obrazovne i vaspitna", kazao je Šarčević a prenelo Ministarstvo prosvete.

Grad Beograd, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, može obezbediti određeni iznos kao pomoć roditeljima koji nisu u stanju da kupe uniforme.

Modna dizajnerka Dragana Ognjenović, koja je na poziv Ministarstva prosvete kreirala i donirala đačke uniforme, kazala je da su one proizvedene u kapacitetima srpske tekstilne industrije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: EVO KO JE KOMANDOVAO LIKVIDACIJOM ARKANA! Ubice do detalja opisale šta se dešavalo 15.januara 2000!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track