KRIK: Sud naložio da se državi vrati zemljište koje je nelegalno prisvojio Siniša Mali!
Foto: Dragana Udovičić

privredni sud u pančevU

KRIK: Sud naložio da se državi vrati zemljište koje je nelegalno prisvojio Siniša Mali!

Politika -

Privredni sud u Pančevu odlučio je da se državi vrati deset hektara zemljišta nadomak Vršca koju su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i članovi njegove porodice nelegalno prisvojili pre 12 godina, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Kako je navedeno, sudskom odlukom je potvrdjeno pisanje KRIK-a od pre dve godine o zloupotrebama u koje je bio uključen gradonačelnik.

Presuda nije konačna pošto sve stranke imaju pravo da na nju ulože žalbu.

Sud je krajem maja naložio da se iz katastra kao vlasnik zemlje izbriše firma "Compost group" koju kontroliše Mali, a upiše Republika Srbija. Sudija Boško Vuković napisao je u presudi da je ugovor na osnovu kog je firma Malog došla do zemlje "ništavan".

Državnu njivu je firmi Siniše Malog poklonio Srdjan Gajić, vlasnik kompanije "Alfa Protein" koja je na njoj proizvodila detelinu. Gajić je "Alfa Protein" privatizovao upravo u periodu dok je Mali radio u Agenciji za privatizaciju.

On je sa porodicom Siniše Malog u martu 2005. sklopio ugovor o prodaji, ali novac za zemljište, kako je naveo KRIK nikada nije isplaćen.

Kurir.rs/Beta/Krik

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: EVO KO JE KOMANDOVAO LIKVIDACIJOM ARKANA! Ubice do detalja opisale šta se dešavalo 15.januara 2000!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja