AKB OSPORAVA DANAŠNJE IZBORE U ADVOKATSKOJ KOMORI SRBIJE Gajić: Nećemo dozvoliti pokušaje centralizacije upravljanja advokaturom!
Foto: Dado Đilas

AKB OSPORAVA DANAŠNJE IZBORE U ADVOKATSKOJ KOMORI SRBIJE Gajić: Nećemo dozvoliti pokušaje centralizacije upravljanja advokaturom!

Društvo -

BEO

GRAD - Advokatska komora Beograda saopštila je danas da, kao i većina advokatskih komora u Srbiji, osporava danas održane "nelegalne izbore za predsednika i potpredsednika Advokatske komore Srbije".

Kako su sa žaljenjem naveli, sporovi se sada, posle Beograda i Vojvodine, prebacuju i na AKS.

"Organizatori nelegalnih izbora imaju podršku pojedinaca iz vrha vladine administracije koja je zasnovana na prijateljstvu stvorenom prilikom okončanja protesta advokata 2015. godine. Advokatska komora Beograda neće dozvoliti pokušaje centralizacije upravljanja advokaturom koju u zamenu za propuštanje ustavnih promena i donošenje zakona na štetu advokature pokušava da sprovede otuđena grupa advokata motivisana privatnim interesima radi prodaje advokatskog tržišta Srbije", izričito je naglašeno u saopštenju AKB koje potpisuje njen predsednik Vladimir Gajić.

Podsetimo, advokat iz Beograda Viktor Gostiljac danas je izabran za novog predsednika Advokatske komore Srbije na izbornoj skupštini komore većinom glasova delegata, dok je za potpredsednika AKS izabrana advokat Jasmina Milutinović, dosadašnja predsednica Advokatske komore Čačak.

Gostiljac je široj javnosti isprva postao poznat kao deo tima odbrane Slobodana Miloševića u Hagu, zbog čega ga je u medijima pratio epitet "Miloševićevog advokata", da bi 2014. godine bio angažovan i kao branilac Dragana Đurića, mesara iz Surčina, koji je u Bajmoku mučki ubio devojčicu Tijanu Jurić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Uhapšen Zoran marjanović. Evo sta je poručio advokatima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track