(KURIR TV) PROTEST DVERI ISPRED RTS Obradović: Nisu nas primili jer je večerašnji gost gej aktivista
Foto: Printskrin/Facebook

finale demonstracija

(KURIR TV) PROTEST DVERI ISPRED RTS Obradović: Nisu nas primili jer je večerašnji gost gej aktivista

Politika -

Pristalice pokreta Dvera i Zdrave Srbije za večeras su zakazale protest ispred zgrade RTS, koji možete pratiti uživo na Kurir TV.

Prethodno su održali protest ispred TV Pink na kome su zabeleženi incidenti, kad su povređene dve novinarke te televizije. Nakon toga, održan je protestni skup ispred zgrade Vlade Srbije.

Organizatori protesta na čelu sa Obradovićem obraćaju se javnosti i okupljenim novinarima...

Pokret Dveri je, kako je navedeno, pre 15 dana uputio dopis upravi RTS u kome se između ostalog zahteva da liderima tog pokreta bude omogućeno gostovanje u Dnevniku 2.

- Zahtev je uredno podnet pre 15 dana kada smo najavili da ćemo doći u subotu i tražiti da budemo gosti u Dnevniku 2. Danas smo primljeni vrlo korektno od strane obezbeđenja, a onda nam je menadžment RTS poslao obaveštenje da gostovanje nije moguće, jer je gost gej aktivista Goran Miletić koji će uživo najaviti sutrašnju Paradu ponosa - rekao je Obradović i dodao, da su u zahtevu upućenom upravi RTS tražili veću zastupljenost opozicije u medijima, kao i izmenu programske šeme koja bi podrazumevala političku emisiju u kojoj bi svake nedelje stavove sučeljavali ljudi iz vlasti i lideri opozicije.

Protest je završen nešto pre 20 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja