KURIR VAM DARUJE MAJČINU MOLITVU: Nema silnijeg molitvenog šapata nego kada majka moli za svoje dete
Foto: Dado Đilas

Ove reči izbavljaju od svakog zla

KURIR VAM DARUJE MAJČINU MOLITVU: Nema silnijeg molitvenog šapata nego kada majka moli za svoje dete

Društvo -

Kurir vam danas poklanja Majčinu molitvu

Hrišćani veruju da majčina molitva izbavlja od svakog zla, čuva od loših dejstava i upućuje svog potomka na jedini istiniti i pravi put. Molitvene reči izgovorene iz usta jedne majke nikada ne mogu biti prazne i samo izgovorene reda radi, već je kroz to obraćanje Bogu uvek iskazana bezuslovna majčina ljubav i savršeno čista istina.

foto: Kurir

Rada J. (37), samohrana majka iz Beograda, kaže da je ovo zasigurno najlepša molitva koja njoj i njenoj deci daje snagu svakog novog dana.

KURIR VAM DARUJE: Majčina molitva za spasenje naše dece i izbavljenje od svakog zla

"Još nisam dan počela, a da se nisam Bogu pomolila za zdravlje svoje dece i da mi da snage da ih podignem i izvedem na pravi put. Kada mi je pre nekoliko godina muž umro, bojala sam se da sama dalje neću moći, ali sam u ovoj molitvi pronašla utehu i shvatila da su moje dvoje dece smisao mog života", emotivno je ispričala ona.

foto: Profimedia

I Dušanka V. (56) iz Vranja u sebi svakodnevno ponavlja reči molitve "Slava Tebi, Gospode, i na nebu i na zemlji u vek i vekova, amin".

"Ćerka mi je već prava devojka, ima 28 godina, planira uskoro da osnuje i svoju porodicu i od malena sam je učila da je u molitvi spasenje i da njene umirujuće reči prenese i na svoju decu, ako Bog da", rekla je Dušanka.

foto: Nebojša Mandić

U blagotvornost Majčine molitve duboko je uverena i Gordana P. (45) koja kaže da njome počinje svaki dan.

"Suprug i ja punih deset godina nismo mogli da dobijemo decu. Kada smo konačno pre tri godine blagosloveni jednim divnim dečkićem, našoj sreći nije bilo kraja. Od tada su reči ove molitve deo mene, jer znam da samo Bogu dugujemo ovu neizmernu radost", rekla je Gordana.

Podsetimo, Kurir svojim čitaocima daruje molitve, jer samo kroz svakodnevnu molitvu Bogu dobijamo mudrost i snagu da izdržimo u borbi i teškoćama života i da iz njih izađemo kao pobednici.

Danas uz Kurir na poklon dobijate Majčinu molitvu.

"Oče sveti, besmrtni, iz koga izlazi sva dobrota i blagost, skrušeno Ti se molim za decu koju si mi podario da rodim. Sačuvaj ih u svojoj milosti i svetosti, da bi se Tvoje ime proslavljalo u njma. Uputi me svojom milošću, kako da ih podignem za slavljenje Tvoga svetog imena, a na korist ostalih ljudi. Obdari me potrebnim stpljenjem i snagom za to. O Gospode, prosveti razum moje dece Tvojom premudrošću, da nauče dušom i mišlju da Tebe vole. Usadi u srca njihova strah i odvratnost prema svakom poroku, da bi mogli ići pravim putem bez grešnosti. Ukrasi duše njihove čistotom, dobrotom, poniznošću, marljivošću, strpljenjem i svakom vrlinom. Čuvaj usne njihove od svih kleveta i laži. Blagoslovi moju decu, da bi mogli napredovati u vrlinama i svetosti i rasti pod Tvojom zaštitom, a u ljubavi poštenih ljudi. Neka bi njihovi anđeli čuvari bili sa njima i čuvali ih u mladosti od varljivih pomisli, zlih i grešnih kušanja ovoga sveta i od zamki nečistih duhova. A kad moja deca pogreše pred Tobom, ne okreni svoje lice od njih, nego, prema Tvome velikom Milosrđu, budi milostiv i prema njima, jer Ti si jedini koji čistiš ljude od svakog greha. Nagradi moju decu svim zemaljskim dobrima i svim što nam je potrebno za spasenje. Sačuvaj ih od razjarenosti, gneva, nesreće, zla i muka kroz sve dane života njihovog. O, Dobri Gospode, ja Ti se molim, nagradi i mene radošću i veseljem od moje dece. Sačuvaj me u čestitosti i pravednosti da sa svojom decom mogu stati pred Tebe u dan strašnog suda Tvoga, i da Ti bez straha kažem: Evo me, Gospode, sa decom koju si mi dao, da zajedno sa njima veličam Tvoje najsvetije ime, Oca i Sina i Svetoga duha, sve dok traje ovog sveta. Amin."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track