OPASNO: Truju narod u Amanu! Prodali robu čiji je rok trajanja istekao pre dva meseca
Foto: čitalac Kurira

Trgovci nam prodaju buđave proizvode

OPASNO: Truju narod u Amanu! Prodali robu čiji je rok trajanja istekao pre dva meseca

Društvo -

Čitalac Kurira ostao je u šoku kad je uvideo da je kupio pokvarene šampinjone, kojima je rok trajanja istekao pre više od dva meseca

Potrošači, budite na oprezu kad pazarite u radnjama trgovinskog lanca „Aman“ jer vam se vrlo lako može desiti da kupite buđavu hranu sa isteklim rokom trajanja.

foto: čitalac Kurira

Na ovo upozorava čitalac Kurira koji je 21. septembra u radnji „Amana“ kupio teglu ubuđalih šampinjona.

- Kupio sam marinirane šampinjone kojima je istekao rok trajanja pre više od dva meseca. Bio sam u većem šoku kad sam teglu otvorio i video da su se ubuđali - rekao nam je razočarani kupac, koji nam je dostavio slike računa i tegle koje dokazuju njegove tvrdnje. On se pita kako u Srbiji neko može ovako da podmeće kupcima.

- Stvarno ne razumem način poslovanja u kojem prodavci bukvalno truju narod. To je sramota, neko može da nastrada. Kako mogu da dozvole da toliko vremena prođe i da se roba ne povlači s rafa - ogorčen je naš sagovornik.

foto: čitalac Kurira

Naša redakcija obratila se nadležnima u lancu „Aman“, a rečeno nam je da su upoznati s pomenutom žalbom potrošača.

- Kontrolišemo proizvode. Mogu samo da kažem da nam je žao zbog tog propusta i da čovek može da zameni to sa računom ili da mu se vrate pare. To je jedino što mogu da vam kažem. Mi ćemo se truditi da se to ne ponovi - rekao nam je Danilo iz marketinga ove kompanije. Na pitanje kako je mogao na rafu da se nađe proizvod kome je istekao rok trajanja ako se redovno vrši kontrola, dobili smo sledeći odgovor:

- Takve stvari se dešavaju u trgovini!

Na pitanje da li su svesni da mogu da otruju narod, Damilo je rekao da slabo čuje i da ne razume ništa. Pitanja o ovome uputili smo i Ministarstvu trgovine, koje kaže da to nije u njihovoj nadležnosti, već su nas uputili na Ministarstvo poljoprivrede. Poslali smo im pitanja, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

foto: Printscreen

Goran Papović

ODGOVORNI DA SNOSE POSLEDICE

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, kaže da se trgovcima tolerišu mnoge stvari:

- Njima ne da se gleda kroz prste, nego im se gleda kroz rešetke! Kada su ovakve stvari u pitanju, neko može i da se otruje. Odgovorni svakako treba da snose posledice. Trgovci su svesni da ne postoji pravi tržišni nadzor i redovne kontrole, a ni sankcije. Ukoliko neko drži robu sa isteklim rokom trajanja, treba na licu mesta da se kazni.

Kurir / M. B.

Foto: Čitalac Kurira, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track