Najnovije vesti

PARKING MESTA ZA TRUDNICE I NA VOŽDOVCU: Buduće mame mogu ovde da parkiraju
Foto: Privatna Arhiva

PARKING MESTA ZA TRUDNICE I NA VOŽDOVCU: Buduće mame mogu ovde da parkiraju

Beograd

Gradska opština Voždovac je prva beogradska opština koja je podržala inicijativu trudnica i obeležila specijalizovana parking mesta za buduće mame na teritoriji cele opštine.

"Sa zadovoljstvom smo podržali ovu inicijativu. Od nekoliko mesta koje opština ima ispred zgrade u Ustaničkoj, jedno smo ustupili trudnicama. U saradnji sa Domom zdravlja Vožovac obeležili smo parking mesta za trudnice ispred ginekološkog odeljenja u Krivoločkoj i zdravstvenih ambulanti „Stepa Stepanović“ i Jajinci, koje imaju ginekologiju. Policijska uprava Voždovac je ustupila jedno mesto za trudnice , kao i sportski centar na Banjici i sportsko kulturni centar Šumice“, rekao je danas predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Predsednica Udruženja „Mamin san“ Danka Todorović se zahvalila opštini Voždovac i direktorki Doma zdravlja Voždovac Nevenki Veličković i saopštila da od danas u Beogradu ima 16 parking mesta za trudnice, koja su specijalno obeležena.

foto: Privatna Arhiva

Ona je dodala da se javljaju i druge opštine da podrže inicijativu trudnica i da se nada da će do kraja godine na teritoriji celog Beograda biti obeležena posebna mesta za trudnice.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je najaktivnijoj trudnici u kampanji za parking mesta, Jeleni Morači, koja je u devetom mesecu trudnoće, uručio poklon kolica.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...