REČI KOJE POGAĐAJU PRAVO U CENTAR: Medenica o novogodišnjoj rasveti u Beogradu!
Foto: Printscreen

REČI KOJE POGAĐAJU PRAVO U CENTAR: Medenica o novogodišnjoj rasveti u Beogradu!

Društvo -

Vest da je postavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu počelo već krajem septembra kao i to da će biti raskošnije i skuplje nego prethodne godine, izazvala je burne reakcije među građanima Srbije. I dok jedni kritikuju preterano trošenje u vremenima kada je Vlada najavila štednju i "stezanje kaiša", svi se slažu da je taj novac mogao biti utrošen u neke druge svrhe.

Među njima je novinar Mihailo Medenica, koji se osvrnuo na bolesnu dečicu i napisao tvit od kojeg zastaje knedla u grlu.

"Idite na dečije odeljenje onkologije i pitajte one anđele šta žele od Deda Mraza: zdravlje ili novogodišnju rasvetu od 170 miliona?! Tuga!", napisao je Medenica.

Sumnjiv tender

Inače, u Beogradu se već, iako je jesen tek zakucala na vrata, postavlja novogodišnja rasveta, a tender za nabavku ukrasa i dekoracije, u vrednosti od 203.934.000 dinara, i ove godine je namešten za firmu „Kip lajt“, tvrdi portal Pištaljka.

foto: Dragan Kadić

Novogodišnja dekoracija postavljena je puna tri meseca pre praznika, a da stvar bude gora, JKP „Javno osvetljenje“ iz Beograda će za svetleće jelke, figure Deda Mraza i lampione izdvojiti čak 66 miliona dinara više nego prethodne godine.

Naime, ovo beogradsko komunalno preduzeće je još 14. jula raspisalo konkurs za javnu nabavku opreme za svečano osvetljenje Beograda. Međutim, u konkursnoj dokumentaciji oni su, kako piše Pištaljka, favorizovali grčkog proizvođača „Fotodijastasija“ i distributera ove firme „Kip lajt“ tako što su, dostavivši crteže, tražili ukrase kakve ima samo „Fotodijastasi“.

Jelke sa zvezdicom

- Na ovaj način je JKP „Javno osvetljenje“ i ove godine praktično isključilo iz trke potencijalnu konkurenciju firmi „Kip lajt“, koja je jedini distributer grčkog proizvođača za Srbiju - navodi Pištaljka i dodaje da crteži stilizovanih jelki sa zvezdom i drugih dekoracija za bandere deluju kao da su kopirani iz kataloga grčke firme.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Nova godina pre roka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track