PREDSEDNIK VOJNOG SINDIKATA: Policajci da nađu način da ne pružaju podršku privatnim izvršiteljima
Foto: Kurir

NE DIRAJTE SIROTINJU!

PREDSEDNIK VOJNOG SINDIKATA: Policajci da nađu način da ne pružaju podršku privatnim izvršiteljima

Društvo -

-Pozivam sve pripadnike MUP koji asistiraju privatnim izvršiteljima posle iseljenja porodice Petrović u Njegoševoj ulici da nađu načina da ne učestvuju u sramnom, ponižavajućem progonu građana pa čak i porodica sa desetomesečnom bebom. Znamo da im preti gubitak posla, ali neka uzmu bolovanje, traže da odu u hitnu pomoć, postoji načina- poručio je danas Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije.

Prema njegovim rečima jedna od sledećih akcija sindikalne koalicije okupljene oko Vojnog i Policijskog sindikata Srbije biće niz poteza kojima će tražiti promenu Zakona o izvršiteljima jer su mnogi pripadnici Vojske Srbije na udaru zbog neplaćenih komunalija. Zajedno sa srodnim organizacijama koje se bave borbom protiv izvršitelja akcije će biti od prikupljanja potpisa za pokretanje procedure u Narodnoj Skupštini, preko građanskog otpora do protesta.

-Taj zakon je neustavan i pljačkaški,osmišljen da horda privatnih izvršitelja regrutovana iz redova ovog nenarodnog režima uz korumpirano sudstvo pljačka uglavnom sirotinju. Objavićemo imena i fotografije svih privatnih izvršitelja, njihovo imovno stanje, adrese i neka znaju da će kad tad morati da vrate sve što su opljačkali od sirotinje. A građani će biti obeštećeni-kaže Antić, naglašavajući „da u svakom žitu ima kukolja, te i da deo policije se nalazi na platnom spisku privatnih izvršitelja i da brukaju sve časne i poštene policajce koji jedva preživljavaju i sastavljaju kraj sa krajem“.

-Slučaj porodice Petrović je kap u prepunoj čaši i zato moramo da povučemo crtu, da postavimo jasnu liniju između nas i njih. Zato pripadnici MUP-a moraju da nadju načina da ne saučestvuju u pljački i otimanju privatnih izvršitelja- kaže Antić, naglašavajuši i da su pripadnici vojske i policije na udaru privatnih izvršitelja jer sa svojim platama ne mogu da plate ni osnovne komunalije.

-Već dugo radimo na osmišljavanju građanskog otpora protiv privatnih izvršitelja. U Srbiji ima preko 400 hiljada sličnih predmeta. Izvorište tog zla su korumpirane sudije, a dovoljno je da se pogledaju oglasne table sudova. To je organizovani kriminal, osmišljen od onog trenutka kada je takav nakaradni zakon donet. To je harač koji je Srbija imala samo u najcrnjem periodu svoje istorije-izričit je Antić.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izvršiteljka sa Vračara izbacila porodicu na ulicu, pa ignorisala novinare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track