MINISTAR ZA RAD: Socijalne karte 2019. godine
Foto: Zorana Jevtić

Srbija ima novca u budžetu za to

MINISTAR ZA RAD: Socijalne karte 2019. godine

Društvo -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je danas da bi sistem socijalnih karti trebalo da zaživi 2019. godine, a da će se prvi rezultati videti već u prvoj polovini sledeće godine.

"Mi želimo građanima da izađemo u susret, želimo da pritužbe građana kad je u pitanju administracija anuliramo ili svedemo na minimum", rekao je Đorđević.

"Želja nam je da građani osete blagodet i da kad sve to bude zaživelo imamo presek toga gde država treba da deluje u budućnosti I šta treba dase ispravi", dodao je on.

Najavljena digitalizacija pomoći će da se zaokruži sistem socijalnih karata. Kako je rekao, Srbija ima novca u budžetu za to, a postoji I podrška iz inostranstva u vidu novca iz predpristupnih fondova.

"Samo je očigledno bila potrebna volja. Volja sad postoji. Oformljen je tim stručnih ljudi koji radi na tome", rekao je Đorđević. Ta radna grupa, kako je objasnio, gleda koje podatke bi trebalo da sadrži ta analitička baza, a paralelno se kreću pregovori sa ostalim državnim organima o tome kako će se u budućnosti dalje razmenjivati podaci.

"Prve rezultate ćemo imati već u prvoj polovini sledeće godine, a neke ukrštene analize krajem godine, da bi od 2019. to trebalo da radi. Cilj je da podela socijalne pomoći bude pravednija i da neće biti potrebe za stajanjem na šalterima, već će država imati sve na jednom mestu gde će u realnom vremenu menjati podatke", poručio je Đorđević.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Kuma dala alibi Zoranu Marjanoviću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track