HUMANITARNI RUČAK U NJUJORKU: Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina sa Ivanom Tramp
Foto: Privatna Arhiva

HUMANITARNI RUČAK U NJUJORKU: Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina sa Ivanom Tramp

Društvo -

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, zajedno sa Nj.K.V. Princom Dimitrijem Karađorđevićem, gospođom Kristinom Oksenberg, kćerkom Nj.K.V. Princeze Jelisavete, sestrom Nj.K.V. Princeze Katarine g-đom Beti Rumeliotis i njenim sinom g-dinom Gregorijem Rumeliotisom, kao i članovima humanitarne organizacije Lajflajn Njujork, bili su domaćini sedmog godišnjeg dobrotvornog ručka u restoranu Le Sirk u Njujorku, na kom su prikupljena sredstva za nabavku medicinske opreme za dečije bolnice u Srbiji.

Počasni gost na ručku bio je dr Daglas Džekson, direktor projekta C.U.R.E, koji je veoma važan partner Nj.K.V. Princeze Katarine u nedavnoj donaciji medicinskih sterilizatora, vrednoj 1,4 miliona dolara. Nj.K.V. Princeza Katarina ovom prilikom uručila je specijalno priznanje dr Džeksonu.

foto: Privatna Arhiva

Nj.K.V. Princeza Katarina obratila se gostima na ručku i zahvalila svom suprugu i svima koji pomažu rad humanitarne organizacije Lajflajn.

„Poslednjih nekoliko meseci rada moje Fondacije bili su veličanstveni, jer je ukupna vrednost donacija medicinske opreme dostigla čak 1.730.000 dolara. Zahvaljujući dr Džeksonu uspeli smo da dobijemo nove sterilizatore za bolnice u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu, vredne 1.400.000 dolara. Takođe želim da istaknem kompaniju Hologic i njenu veliku donaciju najsavremenijeg digitalnog mamografa u vrednosti od 300.000 dolara za Klinički centar Niš. Renovirane su mnoge škole i dečiji vrtići, nabavljena su vozila za prevoz onkoloških pacijenata, bolnički kreveti za domove za stara lica, monitori za decu obolelu od raka, senzorne sobe za decu sa smetnjama u razvoju, a urađeno je i još mnogo toga. Radimo na edukaciji naših lekara i njihovom povezivanju sa kolegama iz dijaspore organizovanjem konferencije svake godine. Deca bez roditeljskog staranja i deca sa invaliditetom i autizmom su naš prioritet i zbog njih svake godine organizujemo božićne i uskršnje prijeme, kao i dobrotvorne bazare. Hvala vam svima na tome što pomažete Srbiji i našim ljudima“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Godišnjem dobrotvornom ručku prisustvovali su brojni istaknuti gosti – ambasador stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama Milan Milanović, generalni konzul Srbije g-đa Mirjana Živković, Njegovo Preosveštenstvo Irinej, Episkop istočnoamerički, Ivana Tramp, dr Rut, Žan Šarifof, Šeron Buš, Lusija Hvong Gordon, Kik Kenedi, Kristofer Mejson, umetnik Robert Senedela, kao i mnogi drugi.

foto: Privatna Arhiva

Gitarski duo iz Crne Gore Srđan Bulatović i Darko Nikčević izveli su sjajan muzički program, a za osveženje su bili zaduženi Champagne Jeeper i vinarija Aleksander, kao i čokolade Milene Jardine Chocolatier.

Lajflajn Njujork sarađuje sa Fondacijom Nj.K.V. Princeze Katarine u Beogradu na obezbeđivanju neophodne humanitarne pomoći građanima Srbije bez obzira na versko ili etničko poreklo, sa fokusom na pomaganju deci sa invaliditetom, deci bez roditeljskog staranja, kao i na poboljšanju zdravstvene zaštite u medicinskim ustanovama širom zemlje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Mladenci dočekuju goste, stigli Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track