SMRT DEČAKA RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Biće saslušani i lekari u Beogradu
Foto: Privatna Arhiva

Milan Nikodinović, otac preminulog Radenka, kaže

SMRT DEČAKA RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Biće saslušani i lekari u Beogradu

Društvo -

Dete je otišlo za Beograd u lošem, katastrofalnom stanju, oni su se tamo borili za ruku, a glava je bila u pitanju

Istraga u slučaju smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz lozničkog sela Kozjak biće proširena i na lekare Instituta za majku i dete u Beogradu, rekao je dečakov otac Milan juče za Kurir.

- Kako sam saznao od mog advokata, istraga zbog smrti mog sina biće proširena i na lekare sa Instituta za majku i dete. Očekuje se da najkasnije do polovine novembra ti lekari budu saslušani. Propusta je bilo u Loznici, ali i Beogradu. Dete je otišlo za Beograd u lošem, katastrofalnom stanju, oni su se tamo borili za ruku, a glava je bila u pitanju. Trebalo je, čim je dete došlo, da odmah amputiraju ruku. Da li bi to promenilo nešto ili ne, niko ne zna, samo bog zna šta bi bilo, ali je trebalo pokušati, makar bi šansa bila jedan odsto - kaže Milan.

U nalazu i mišljenju sudskih veštaka nađeno je da su učinjeni propusti kako u Opštoj bolnici u Loznici tako i na Institutu za majku i dete. Prema rečima v. d. javnog tužioca Zorana Nestorovića, u predviđenom roku nije bilo nikakvih primedbi na dobijeni nalaz dopunskog sudsko-medicinskog veštačenja.

Dečak Radenko Nikodinović je 2. oktobra prošle godine polomio ruku i prvo je primljen u lozničku bolnicu, gde posle ukazane pomoći nije zadržan. Njegovo stanje se pogoršalo, pa je upućen u Beograd, gde je 8. oktobra preminuo.

Kurir / T. I.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track