MODERNIZACIJA: Izdavanje lekova na elektronski recept
Foto: Aleksandar Jovanović

Zlatibor Lončar o novitetima u zdravstvu

MODERNIZACIJA: Izdavanje lekova na elektronski recept

Društvo -

Odlična vest za sve pacijente, posebno za hronične bolesnike. Oni više neće morati da se maltretiraju i da svakog meseca ili češće odlaze u dom zdravlja po recept, rekao je Lončar

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je juče da u pojedinim beogradskim domovima zdravlja počinje izdavanje lekova na elektronski recept.

Lončar je najavio da primena elektronskog recepta počinje u 10 opština, dok je plan da za mesec-dva bude pokriven ceo Beograd, a početkom sledeće godine i cela Srbija. On je rekao da je reč o ozbiljnoj promeni i da je najveći deo posla završen.

- Odlična vest za sve pacijente, posebno za hronične bolesnike. Oni više neće morati da se maltretiraju i da svakog meseca ili češće odlaze u dom zdravlja po recept - rekao je Lončar.

On je kazao da se godišnje izda 65 miliona papirnih recepata i da će primenom elektronskog recepta za 60 odsto biti manji pritisak na lekare opšte prakse.

Lončar je dodao da će apoteke u kojima je moguće podizanje lekova na elektronski recept biti označene posebnom nalepnicom.

Kurir / E.K.

Foto: Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track