PODVIG ĆUPRIJSKIH LEKARA, SPASILI BEBU U POSLEDNJEM TRENUTKU: Zaposleni u bolnici zanemeli kada su je videli u majčinim rukama! BILA JE KOST I KOŽA!
Foto: Zorana Jevtić

slučaj prijavljen centru za socijalni rad

PODVIG ĆUPRIJSKIH LEKARA, SPASILI BEBU U POSLEDNJEM TRENUTKU: Zaposleni u bolnici zanemeli kada su je videli u majčinim rukama! BILA JE KOST I KOŽA!

Društvo -

ĆUPRIJA – Lekari ćuprijske bolnice spasili su život jednomesečnoj bebi, jer je majka iz nepoznatih razloga praktično u poslednjem trenutku zatražila pomoć.

Kako nezvanično prenose lokalni mediji, jednomesečna beba znatno je izgubila na kilaži u odnosu na težinu sa kojom je rođena. Zbog toga su lekari posumnjali da je reč o zanemarivanju bebe, a Centar za socijalni rad sprovodi postupak procene roditeljske odgovornosti na osnovu zdravstvenog stanja deteta.

foto: Profimedia

"Odmah nakon dobijanja obaveštenja iz Opšte bolnica Ćuprija da je sa njihovog pedijatrijskog odeljenja u Klinički centar Kragujevac otpremljeno odojče u veoma lošem zdravstvenom stanju, koje povraća i gubi na kilaži, voditelj slučaja stupio je u kontakt sa Kliničkim centrom, gde je dijagnostikovana urođena anomalija koja zahteva rutinski operativni zahvat koji je urađen na Institutu za majku i dete u Beogradu. Dete je počelo normalno da uzima hranu, oporavlja se, majka je sa njim. Otac redovno obilazi dete i plaća dodatne analize", stoji u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Porodica ima još troje dece, koja su negovana, navodi se u saopštenju tog ministarstva. Otac ima 26, a majka 25 godina, a Centar za socijalni rad je upoznat sa porodičnom situacijom.

"S obzirom da je Opšta bolnica Ćuprija, bez dijagnostikovanja, posumnjala u zanemarivanje, stručni tim radi na proceni roditeljske odgovornosti na zdravstvenom stanju deteta pa su u tom cilju uspostavljeni kontakti sa lekarom Doma zdravlja koji je kontrolisao bebu, kao i sa patronažnom službom, koja je redovno obilazila dete i nije imala primedbe na negu deteta. Očekujemo njihov pismeni izveštaj. Po okončanoj proceni, stručni tim će planirati mere zaštite i pomoći ovoj porodici", zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

foto: Profimedia

Zaposleni u ćuprijskoj bolnici kažu da je majka dovela bebu u lošem stanju i neuhranjenu. Beba je kalirala u odnosu na kilažu koju je imala prilikom rođenja, po njihovim rečima bila je „kost i koža“.

"Zbog dehidracije, lekari su strahovali da su i bubrezi u problemu. Beba nije mokrila, pampers je bio suv. Sestre nisu mogle da pronađu venu. Svi su bili veoma potreseni zbog stanja u kome je bila beba jer je davala minimalne znake života", kažu zaposleni u toj bolnici.

Hitnom intervencijom lekara beba je spašena većih problema, a njene životne funkcije normalizovane.

(Kurir.rs/Centralmedia.rs/Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kad mama zapeva, beba ne trepće! Ovaj video garantovano popravlja raspoloženje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track