Najnovije vesti

VUČIĆ O MIGRANTSKOJ KRIZI: Nema potrebe za strahom, neka ostanu u Srbiji ako žele
Foto: Printscreen/Pink

Bez ksenofobije

VUČIĆ O MIGRANTSKOJ KRIZI: Nema potrebe za strahom, neka ostanu u Srbiji ako žele

Društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija dobro rukovodila migrantskom krizom, ali da bi voleo da su neki potezi napravljeni drugačije.

foto: Printscreen/Pink

Na konferenciji za novinare u Palati Srbija, Vučić je kazao da on nema onu vrstu straha od migranata koju imaju svi drugi ljudi u Srbiji iz, kako je rekao, njemu nepoznatih razloga.

foto: AP

"Mogli smo to na početku migracione krize na bolji način da iskoristimo, ali zahvaljujući našem delimično ksenofobičnom odnosu nismo. Mogli smo da imamo više dobrih stvari od toga", rekao je Vučić.

foto: Printscreen/Pink

On je dodao da među migrantima ima i loših i dobrih ljudi, isto kao i u Srbiji. Vučić je kazao da Srbija nema problem sa migrantima koji žele da, pod određenim uslovima, postanu građani Srbije. On je pohvalio nemačku kancelarku Angelu Merkel rekavši da je ona veoma dobro postupila u upravljanju migrantskom krizom.

foto: AP

"Vrlo mudro je vodila svoju zemlju. Da je čekala natalitet Nemaca, izgubila bi 15 miliona stanovnika u narednih 30 godina. Ovako neće", rekao je on, odgovarajući na pitanja da li Srbija ima strategiju za migrante koji ne mogu da nastave put ka Evropskoj uniji.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV S MIGRANTIMA IZ CENTRA U KRNJAČI: Mališani iz Sirije i Avganistana pevaju Ide maca oko tebe

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...