GUST RASPORED SASTANAKA POTVRDA PRIJATELJSKIH ODNOSA: Dačić danas u poseti Kazahstanu
Foto: Marina Lopičić

Jačanje saradnje tokom boravka u Astani

GUST RASPORED SASTANAKA POTVRDA PRIJATELJSKIH ODNOSA: Dačić danas u poseti Kazahstanu

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Astani sa šefom diplomatije Kazahstana Kairatom Abdrahmanovim i ministrom odbrambene i aerokosmičke industrije Beibutom Atamkulovim o produbljivanju saradnje dve zemlje.

Dačič je rekao da su bilateralni odnosi Srbije i Kazahstana dobri i prijateljski, kao i da je Kazahstan je medju najvažnijim spoljnopolitičkim partnerima Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Kazahstan čvrsto podržava Srbiju kada je reč o našem teritorijalnom integritetu i suverenitetu i za nas je najvažnije da Kazahstan ostaje čvrsto na toj poziciji i nastavlja sa podrškom Srbiji", rekao je on.

Šef srpske diplomatije je kazao da će Srbija maksimalno podržavati Kazahstan i izrazio je zadovoljstvo što je ta zemlja trenutno nestalna članica Saveta bezbednosti UN-a, dodajući da je to veoma značajno za Srbiju. Dačić je rekao da je potrebno raditi na povećanju spoljnotrgovinske razmene koja je u prvih deset meseci iznosila 76 miliona evra, kao i da postoji potencijali za unapredjenje odnosa u oblasti poljoprivrede, farmacije, gradjevinarstva i vojne industrije. navodi se u saopštenju.

"Spoljnotrgovinska razmena može biti i bolja i potrebno je realizovati mapu puta koju su dogovorila dvojica predsednika kako da naše odnose razvijamo i unapredjujemo", naveo je on.

Šef srpske diplomatije naglasio je da postoje veliki potencijali za unapređenje odnosa u mnogim oblastima i velike mogućnosti za većom saradnjom a naročito u oblasti poljoprivrede, farmacije gradjevinarstva, IT i vojne industrije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EUFORIJA NA KOPU, DAČIĆ PROŠIRIO REPERTOAR: Šef diplomatije pevao Palminom podmlatku, uglas odzvanjalo AJ PA PUKNI ZORO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track