KASNIJE SE VRAĆAJU U ĐAČKE KLUPE: U vojvođanskim školama raspust od 15. januara
Foto: Shutterstock

BIĆE I NADOKNADE

KASNIJE SE VRAĆAJU U ĐAČKE KLUPE: U vojvođanskim školama raspust od 15. januara

Društvo -

NOVI SAD - Zimski raspust u Vojvodini je produžen pa će nastava u drugom polugodištu, umesto 10. januara, u osnovnim i srednjim školama početi 15. januara 2018., saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Resorni pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš je rekao je da je školski kalendar izmenjen jer je cilj da se izjednače datumi završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih osnovnih i srednjih škola.

"S druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou", naveo je Njilaš u saopštenju.

Dodao je i da je učenicima koji su smešteni u učeničkim domovima omogućeno da plate troškove stanovanja za pola meseca, a da će škole ovim putem, između ostalog, smanjiti i naknadu koju plaćaju za grejanje.

Ocenio je da će zahvaljujući izmeni pokrajinskog školskog kalendara, đaci početak drugog polugodišta "dočekati odmorniji, što može samo pozitivno da se odrazi na njihov celokupni učinak u obrazovnim ustanovama".

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je naveo da će se u drugom polugodištu održatu dve nastavne subote, 14. aprila i 5. maja. Poslednji nastavni dan školske godine za maturante osnovnih škola je 31. maj, dok je za učenike od prvog do sedmog razreda to 14. jun 2018.

Maturantima gimnazija nastava se završava 24. maja, učenicima završnih razreda trogodišnjih stručnih i četvorogodišnjih srednjih škola 31. maja, dok je svim ostalim srednjoškolcima poslednji nastavni dan 21. jun 2018. , piše u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Shutterstock)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EVO ZBOG ČEGA ĆE SE PUTIN UKLJUČITI U PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja