Najnovije vesti

MINISTAR TRIVAN UPOZORAVA: Otrovni otpad kod Obrenovca nije zagadio bunare, ali opasnost postoji
Foto: Dragana Udovičić

Zqavod za javno zdravlje će analizirati vodu 2 puta godišnje

MINISTAR TRIVAN UPOZORAVA: Otrovni otpad kod Obrenovca nije zagadio bunare, ali opasnost postoji

Društvo

Gradski zavod za javno zdravlje Beograda je utvrdio da hemijske materije iz opasnog otpada nađenog zakopanog kod Obrenovca, nisu prodrle u okolne seoske bunare, izjavio je jutros ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan.

 

foto: Dragana Udovičić

 

Mnistar je upozorio da to ne znači da nema opasnosti da ta voda bude zagađena, zbog čega će Zavod analizirati vodu na tom području najmanje dvaput godišnje. Hemikalijama treba vremena da prodru do bunara, te iako sada voda u njima nije zagađena jedinjenjima iz nađenog opasnog otpada, "ne znači da neće biti", rekao je ministar.

 

SRBIJI PRETI OPASNI OTPAD: Hitno čišćenje zemlje od zagađenja!

 

Ministarstvo zaštite životne sredine je krajem decembra saopštilo da je na području Obrenovca nadjeno 20 tona opasnog otpada, tajno zakopanog na privatnoj parceli, koji je mogao da izazove ozbiljne posledice po prirodu i zdravlje ljudi.

 

foto: Beta

 

Trivan je naveo da iako u uzorcima vode iz tri bunara u neposrednoj okolini mesta gde je nađen otpad, nema tragova zagađenja zakopanim otrovom, voda iz njih se ne sme se koristiti za piće jer je hemijski i bakteriološki neispravna.

 

MINISTAR GORAN TRIVAN: Prijavite opasan otpad, svi građani da budu ekološka policija

 

Trivan je rekao da očekuje da će zaštita oblast životne sredine u Srbiji biti u potpunosti usklađena sa standardima EU tek za tridesetak godina.

 

 

(Kurir.rs/Beta/RTS/Foto: Dragana Udovičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...