LSV APELUJE NA MINISTRA TRIVANA: Hitno pronaći sve lokacije u Srbiji sa opasnim otpadom
Foto: Printscreen

Alarmantni podaci

LSV APELUJE NA MINISTRA TRIVANA: Hitno pronaći sve lokacije u Srbiji sa opasnim otpadom

Društvo -

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana da povede širu akciju u kojoj će biti hitno pronadjene sve lokacije na kojima se krije opasan otpad u Srbiji. Stranka je podsetila da je ministar nedavno i sam ocenio da se na teritoriji Srbije nalazi oko 100.000 tona opasnog otpada, pa je prema mišljenju LSV ono što je do sada pronađeno "otkriće ravno zrnu peska u pustinji".

foto: Fonet

Nedavno je u Novom Sadu pronađeno 1.500 tona opasnog otpada, zatim jama sa opasnim otpadom u blizini Sombora, kao i nekoliko lokacija u Obrenovcu. Kako je navedeno, najavljeno otvaranje 180 radnih mesta u Ministarstvu zaštite životne sredine, trebalo bi da bude iskorišćeno za traženje ostalih lokacija i za preventivni rad i kontrolu privrede koja godišnje proizvede između 150.000 i 200.000 tona opasnog otpada.

NOVI ŠOK U OBRENOVCU: Opet pronađen opasan OTROVNI OTPAD, otkrivena NOVA LOKACIJA!

"Zapošljavanje 100 pripravnika kako bi ojačali inspekciju svakako jeste dobra vest. Pitanje je šta se planira na ostalih 80 radnih mesta u ministarstvu", zapitala je LSV.

foto: Dragana Udovičić

U saopštenju se podseća da je pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić nedavno izjavio da taj sekretarijat na raspolaganju ima svega 12 inspektora od kojih su troje zaduženi za Novi Sad.

MINISTAR TRIVAN UPOZORAVA: Otrovni otpad kod Obrenovca nije zagadio bunare, ali opasnost postoji

"Očekujemo da ministar Trivan saopšti kako će i koliko će od novih inspektora biti raspoređeni van Beograda, u Vojvodini i širom zemlje", dodaje se u saopštenju koje je potpisala predsednica Stručnog saveta za zaštitu životne sredine LSV Nataša Lalić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track