Najnovije vesti

HEMOFARM - Novi centar Štade za centralnoistočnu Evropu
Foto: Promo

Veliki uspeh vršačkog farmaceutskog giganta

HEMOFARM - Novi centar Štade za centralnoistočnu Evropu

Društvo

Najveća farmaceutska kuća u regionu, vršački Hemofarm postao je glavni centar Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope. Odlukom menadžmenta Štade, Hemofarm je preuzeo odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke i time je dodatno povećao zonu svoju regionalne nadležnosti koja se do sada odnosila na tržišta jugoistočne Evrope (BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Albanije). Ovo unapređenje je, prema oceni Štade, rezultat dobrog rada Hemofarma nakon što je 2016. preuzeo glavnu ulogu nemačkog koncerna u jugoistočnoj Evropi.

 

„Nova uloga dodeljena Hemofarmu je veliko priznanje Štade za rad i rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu. Ovo je takođe i dobra vest za Srbiju i za region, posebno imajući u vidu da je retkost da kompanija koja radi u zemlji koja nije članica EU pod svoje vođenje dobija i tržišta u okviru EU. Sa novim tržištima i naši planovi su ambiciozniji. Investicije će biti usmerene na proširenje kapaciteta, dalje unapređenje kvaliteta proizvoda, istraživanje i razvoj lekova, a posebno u radnu snagu - u vredne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3000“, rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe.

 

 

Hemofarm je 2017. godine posredstvom Štade postao deo velike internacionalne porodice - Cinven i Bain Capital. Osim što je regionalni lider, lekovi sa znakom Hemofarma nalaze se i u apotekama na tri kontinenta u 38 zemalja. Moderne fabrike Hemofarma, usklađene sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, nalaze se u Srbiji, Crnoj Gori i BiH – Republici Srpskoj, a pogoni su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu. Tako je Hemofarm, osim pomenute liderske uloge u proizvodnji, na sebe preuzeo i ulogu promotera održivog razvoja i odgovornog poslovanja u regionu.

 

Promo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...