LJAJIĆ U MALOM ZVORNIKU: Uskoro rekonstrukcija podzemnog grada Karađorđevića
Foto: Zorana Jevtić

turistička atrakcija

LJAJIĆ U MALOM ZVORNIKU: Uskoro rekonstrukcija podzemnog grada Karađorđevića

Društvo -

MALI ZVORNIK - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će rekonstrukcija podzemnog grada Karađorđevića u Malom Zvorniku biti započeta u prvoj polovini ove godine.

"Mi ćemo početi sa ozbiljnom rekonstrukcijom Tajanstvenog grada Karađorđevića i nadam se da će prvi turisti moći da uđu u ovaj objekat i upoznaju se sa istorijskim detaljima već tokom ove godine", istakao je ministar prilikom obilaska lokacije u Malom Zvorniku.

On je dodao da bi do kraja sledeće godine ceo objekat u potpunosti trebalo da bude rekonstruisan.

"Ovo je jedinstvena turistička atrakcija koja je, nažalost, u ovom trenutku potpuno neiskorišćena. Da je negde u Španiji, Italiji ili Nemačkoj, verovatno bi država već prihodovala milione evra", istakao je ministar.

Ministar je precizirao da se radi o podzemnom skloništu za tri do pet hiljada ljudi, površine pet hiljada kvadratnih metara, koje ima 75 različitih prostorija.

Podzemni grad Karađorđevića je, kako je objasnio Ljajić, jedinstven i arhitektonski, zbog načina i mesta izgradnje, ali i u kulturno-istorijskom smislu.

"Ovo je zaista jedinstvena celina koja mora da bude stavljena u funkciju turističkog razvoja i Malog Zvornika i cele Srbije", zaključio je ministar.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track