NEBOJŠA GLOGOVAC JE ZNAO DA UMIRE: Odlučio je da poslednje dane provede s porodicom!
Foto: Aleksandar Jovanović

Ceo region u suzama: Prerani odlazak neponovljivog Nebojše Glogovca

NEBOJŠA GLOGOVAC JE ZNAO DA UMIRE: Odlučio je da poslednje dane provede s porodicom!

Društvo -

Kasno je saznao da je teško bolestan. Ipak, želeo je da se bori. U Nemačkoj se podvrgao analizama koje traju pet dana, ali je već trećeg saznao da neće pobediti

„Izgleda da je 2016. godina umiranja glumaca. Neverovatnim sledom okolnosti i događaja umrlo je mnogo divnih glumaca i ljudi. Delom je to zbog strašne ekonomske situacije u kojoj se nalazi naša kultura, pa su ljudi primorani da rade više nego što mogu. U toj strašnoj borbi strada zdravlje. Teško je objasniti ljudima da gluma zahteva mentalni napor i kopanje po sopstvenoj duši, ali i ozbiljan fizički rad. Konstantan višak napora glumcima ugrožava zdravlje.“

foto: Nenad Petrović

Ovim rečima je slavni srpski glumac Nebojša Glogovac (48), koji je preminuo juče rano ujutru, govorio pre dve godine, nakon smrti svojih kolega. Niko nije ni sumnjao da će i sam uskoro biti među velikim umetnicima, koji su nas prerano napustili.

foto: Fonet/ Nebojša Krstić

Nažalost, upravo zbog te posvećenosti poslu nije na vreme otišao lekaru. Već na prvom pregledu saznao je da je bolest u poodmakloj fazi. Ipak, želeo je da se bori. Pomoć je potražio od čuvene doktorke u Nemačkoj, gde se podvrgnuo detaljnim analizama koje traju pet dana. Međutim, već posle trećeg saznao je zastrašujuću vest - da neće uspeti da se izleči. - Bolje da ova dva dana provedete s porodicom - rečeno mu je u Nemačkoj.

Odmah se vratio u Srbiju kako bi poslednje trenutke bio sa suprugom i troje dece. Ipak, ni tada nije želeo da se tako lako preda. Herojski i sa osmehom je išao na hemoterapije, koje mu, nažalost, nisu pomogle. Bolest je bila jača.

foto: Kurir

Juče je cela Srbija zanemela - napustio nas je veliki Nebojša. Nesrećni glumac je bolovao od karcinoma pluća, a bitku za život izgubio je rano ujutru na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije. Njegovim odlaskom bez oca je ostalo troje dece: Gavrilo (19) i Milan (17), koje je dobio s prvom suprugom Minom, i malena Sunčica, koja još nema ni godinu i po.

foto: Promo

U zgradi u kojoj je živeo sa suprugom Milicom Šćepanović i ćerkom Sunčicom na Dorćolu juče je vladao muk. Komšije koje su svakodnevno viđale glumca dolazile su da upute poslednje zbogom. Ostavili su belu ružu na ulazu, kao i na motoru koji je vozio glumac.

foto: Kurir

Iz stana porodice Glogovac niko nije izlazio. Prvi je došao da izrazi saučešće glumac Nikola Đuričko. On je unutra bio oko sat, a izašao je vidno potresen.

foto: Kurir

Ekipa kurira

Impresivna biografija PRVA ULOGA U „BOLJEM ŽIVOTU“

foto: Printscreen

Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene. Deo života proveo je u Pančevu, a prvu ulogu ostvario je u seriji „Bolji život“, u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Posle srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a nakon dve godine prelazi na FDU u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Prvi film u kojem se pojavio jeste „Vukovar, jedna priča“, gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu „Ubistvo s predumišljajem“, gde je tumačio lik Bogdana. Posle su se ređale uloge u ostvarenjima „Do koske“, „Bure baruta“, a veliku popularnost stekao je u seriji „Porodično blago“...

POSLEDNJE ZBOGOM OD ZVEZDE I DULETA SAVIĆA A U SRBIJI... MUK

foto: Dado Đilas

Fudbalski klub Crvena zvezda poslao je oproštajnu poruku. - Počivaj u miru! Tvoja Crvena zvezda - navodi se na zvaničnom Tviter nalogu crveno-belih.

Pre nekoliko dana, kada je objavljeno da je Glogovac u teškom zdravstvenom stanju, Zvezda mu je pružila podršku slikom navijača sa jedne utakmice na kojoj je istaknut transparent sa njegovim čuvenim citatom iz filma „Nebeska udica“: „Znaš ti kako se postaje pravi šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže... i pobediš!“

Pored njegovih mnogobrojnih zapaženih uloga, ostaće upamćen insert iz filma „Munje“, kada Glogovac opisuje gol Dušana Savića za prolaz dalje protiv Arsenala u Kupu UEFA, uz reči: „A u Londonu muuuuk...“ - Kao neskriveni navijač Crvene zvezde, Glogovac je učestvovao u više događaja u organizaciji kluba i pružao nesebičnu podršku. Zvezdina publika je uvek obožavala majstore, a Nebojša je bio jedan od njih. Otišao je u legendu, ali je ostao u srcima svih - objavila je Crvena zvezda putem zvaničnog sajta.

Od igrača oglasili su se Srđan Plavšić, Marko Grujić, Vujadin Savić, koji je napisao: „Nebesko glumište, prestani da jačaš“... - Naša scena iz filma „Munje“ ušla je u istoriju kinematografije i sporta. Za mene je ovo izuzetno težak dan. Izgubio je, nažalost, jer je njegov protivnik bio previše jak i nepobediv. Glogovac je u sebi sadržao sve dobro što jedan čovek može da poseduje - rekao je Savić.

Neostvarena želja mu je bila da odigra predstavu na Marakani kako bi razdrmao svoje zvezdaše.

REAGOVANJA

VLASTA VELISAVLJEVIĆ

foto: Stefan Jokić

Voleo bih da je on sad na mom mestu i da on priča o meni, a ne ja o njemu. Životna nepravda.

ANA SOFRENOVIĆ

foto: Dragan Kadić

Ćutke je vodio svoje borbe i nije odustajao do kraja.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ

foto: Vladimir Milovanović

Nebojšu Glogovca nisam dobro poznavao iako sam pre 15 godina imao tu sreću da u „Kenguru“ budem sa njim na filmu. Neka mu je večna slava.

DRAGAN ŠUTANOVAC

foto: Dragana Udovičić

Tužan dan. Večna slava i hvala velikom umetniku.

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ

foto: Zorana Jevtić

Otišao je veliki umetnik. Tuga. Večna ti slava, Nebojša. Saučešće porodici.

KRISTINA KOVAČ

foto: Dragana Udovičić

Glogovac... Bože blagi, šta je, bre, ovo? Odmori se.

IVANA MIHIĆ

foto: Dragana Udovičić

Mir duši izuzetnom glumcu i čoveku Nebojši Glogovcu.

BORIS TADIĆ

foto: Stefan Jokić

Nebojša Glogovac, čovek umetnost. Glogi, budi tamo gore dobro, veliki dobri čoveče.

foto: Kurir

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) A U PIONIRU MUK, A ODMAH I GROMOGLASAN APLAUZ ZA NEBOJŠU GLOGOVCA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track