ZIMA SE VRATILA I ZADAJE POSLEDNJI UDARAC! Ledeni talas u Srbiji do kraja nedelje! SNEG I MINUS I U GRADOVIMA
Foto: AP

PROGNOZA

ZIMA SE VRATILA I ZADAJE POSLEDNJI UDARAC! Ledeni talas u Srbiji do kraja nedelje! SNEG I MINUS I U GRADOVIMA

Društvo -

U Srbiji posle podne u većem delu prestanak padavina, a novo naoblačenje očekuje se u toku noći, uslovljavajući na severozapadu Srbije sneg, u centralnim krajevima mesovite padavine, kiša i sneg, a na jugu i istoku kišu.

Vetar slab i umeren, severozapadni, na planinama i istoku ujutro i pre podne povremeno jak. Uveče i u toku noći skretanje vetra na istočni i jugoistočni pravac, u košavskom području u pojačanju.

foto: Printscreen AccuWeather

Najniža temperatura od minus 2 stepena na severu Vojvodine do plus 10 C na jugu Srbije. Najvisa temperatura od 1 C na severu do 13 C na jugu.

U Beogradu pretežno oblačno i osetno hladnije, rano ujutro s kišom ili susnežicom, a u toku dana uglavnom bez padavina. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče i noću u skretanju na jugoistočni.

foto: EPA

Najniža temperatura oko 2 C, najviša oko 5 C. U toku noći ka ponedeljku povremeno kiša i susnežica. I narednih sedam dana, do 25. marta, osetno hladnije sa čestom pojavom padavina, jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti.

U ponedeljak na severozapadu Srbije i planinama sneg i stvaranje ili povećanje visine sneznog pokrivaca, u centralnim i istočnim krajevima i kiša i sneg, a na jugu kiša.

foto: RHMZ

U utorak slabljenje i kratkotrajni prestanak padavina. Od srede do petka oblačno sa snegom u svim krajevima uz stvaranje sneznog pokrivača. Moguće su i obilnije padavine.

Od subote manji porast temperature i delimicno razvedravanje.

(Kurir.rs/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track