RAZGOVARALI O BORBI PROTIV SIVE EKONOMIJE U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Mihajlovićeva danas sa predstavnicima taksi udruženja
Foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

zajednički rad

RAZGOVARALI O BORBI PROTIV SIVE EKONOMIJE U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Mihajlovićeva danas sa predstavnicima taksi udruženja

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima najvećih taksi udruženja u Srbiji o saradnji u vezi sa unapređenjem regulative kojom se uređuje obavljanje taksi delatnost i borbi protiv sive ekonomije u drumskom saobraćaju.

Mihajlović je rekla da je Ministarstvo imalo dobru saradnju sa taksi udruženjima prilikom donošenja Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju 2015. godine i da će taj zajednički rad biti nastavljen i prilikom donošenja narednih izmena ovog zakona, kao i praćenja sprovođenja propisa u ovoj oblasti.

"Želimo da stvorimo dobar okvir za obavaljanje taksi delatnosti i da to uradimo u dijalogu države, lokalnih samouprava i taksi udruženja", rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Predsednik Saveza udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić zahvalio je potpredsednici Vlade na dobroj saradnji i dijalogu sa Ministarstvom prilikom donošenja propisa u drumskom saobraćaju i istakao da su prioriteti taksi udruženja adekvatno regulisanje delatnosti, zaštita registrovanih taksista i borba protiv sive ekonomije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveza udruženja taksista Srbije i Granskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track