Najnovije vesti

RESTAURACIJA SPOMENIKA ZAHVALNOSTI FRANCUSKOJ GOTOVA DO 10. AVGUSTA: Simbolični gest u godini kada slavimo 100 godina od kraja Velikog rata
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

sređivanje spomenika

RESTAURACIJA SPOMENIKA ZAHVALNOSTI FRANCUSKOJ GOTOVA DO 10. AVGUSTA: Simbolični gest u godini kada slavimo 100 godina od kraja Velikog rata

Beograd

Restauracija Spomenika zahvalnosti Francuskoj biće završena do 10. avgusta, poručio je danas gradski menadžer Goran Vesić francuskom ambasadoru Federiku Mondoliniju, s kojim je razgovarao o saradnji Beograda i Republike Francuske.

Sagovornici su se složili da je to važan simbolični gest u godini kada slavimo sto godina od završetka Velikog rata u kome su dve zemlje iskovale neraskidivo zajedništvo i prijateljstvo.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što su francuske kompanije poslednje dve godine sve prisutnije u Beogradu u okviru velikih projekata. 

U razgovoru je konstatovano da je se proširuje saradnja Beograda sa Republikom Francuskom u oblasti kulture, a posebno je pomenuto da će devet savremenih francuskih umetnika učestvovati na ovogodišnjem Oktobarskom salonu, te da će ove godine biti obnovljena tradicionalna saradnja Monmartra i Skadarlije sa događajima koji će biti organizovani u Beogradu i Parizu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Fonet/Nenad Đorđević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...