Najnovije vesti

VELIKI BEOGRADSKI USKRŠNJI KARNEVAL: U subotu i nedelju, 7. i 8. aprila, čekamo vas na Tašmajdanu!
Foto: Promo

DOGAĐAJ

VELIKI BEOGRADSKI USKRŠNJI KARNEVAL: U subotu i nedelju, 7. i 8. aprila, čekamo vas na Tašmajdanu!

Društvo

U jednom od najlepših delova Beograda, Tašmajdanskom parku, u subotu i nedelju, 7. i 8. aprila, u organizaciji Gradske opštine Palilula, održaće se Veliki uskršnji karneval.

U saradnji sa Beogradskim manifestom, karneval će po drugi put otvoriti vrata za sve posetioce, kreativnim i maštovitim idejama obuhvatiće najrazličitija intresovanja i pružiti zabavu za sve uzraste.

foto: Promo

Posetioci će za najradosniji hrišćanski praznik biti u prilici da uživaju u besplatnom celodnevnom programu, koji je simbolično smešten u neposrednoj blizini jednog od najlepših pravoslavnih hramova , crkve Svetog Marka -rekao je predsednik opštine Aleksandar Jovičić i dodao da manifestacija pre svega ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i isticanje takmičarskog duha ali i razvijanje osećaja društvene odgovornosti kod najmlađih.

foto: Promo

Ovogodišnji veliki uskršnji karneval će obeležiti mnogobrojni muzički i plesni nastupi, a pravu karnevalsku atmosferu dočaraće nastupi perkusionista, mažoretkinja, karnevalskih trupa, uličnih zabavljača (štulaši, žongleri, klovnovi, pantomimičari) dok mališane očekuju celodnevne kreativne radionice, jahanje konja, bioskop na otvorenom i još mnogo toga.

Najrazličitiji programski sadržaji odisaće zabavom, prazničnom atmosferom ali i zdravim takmičarskim duhom. Nezavisno od uzrasta, svi su dobrodošli da se prijave za tradicionalno nadmetanju u „tucanju jajima“, dok će najbrži mališan u trci beba i ove godine osvojiti nova kolica za prolećnu šetnju, rekao je Jovičić.

foto: Promo

U saradnji sa osnovnim školama sa teritorije opštine pokrenuta je velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda. Mališani će se takmičiti u posebnim takmičarskim disciplinama „izbor za najlepše oslikano jaje“ i „izbor najlepše ukrašene uskršnje korpe“. Rukotvorine malih majstora koje budu najuspešnije po proceni žirija biće izložene na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog oslikanog jaja ili uskšnje korpe po izboru. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe fondu kom je pobednik namenio sredstva.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...