POJAČANE KONTROLE HRANE PRED USKRS: Najviše će se proveravati jaja, riba i meso
Foto: Shutterstock

preventivne mere

POJAČANE KONTROLE HRANE PRED USKRS: Najviše će se proveravati jaja, riba i meso

Društvo -

Veterinarski inspektori će u celoj Srbiji u dane pred Uskrs vanrednim kontrolama proveravati kvalitet hrane životinjskog porekla, naročito jaja, ribe i mesa, najavilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

U prvog tromesečja ove godine obavljeno je 1.200 redovnih i vanrednih veterinarskih inspekcijskih nadzora u objektima za promet na malo koji su rizični.

Utvrđeno je 262 neusaglašenosti, doneto 257 rešenja za otklanjanje neusaglašenosti i podneto je 119 prijava nadležnim prekršajnim sudovima zbog kršenja odredbi Zakona o bezbednosti hrane.

Zbog nebezbednosti po potrošače (hrana bez dokaza o poreklu, nepravilne deklaracije, nepravilni uslovi čuvanja, protekao rok trajanja) isključeno je iz prometa i uništeno 1.345 kilograma mesa i proizvoda od mesa, 706 litara mleka i proizvoda od mleka, 11.199 kilograma ribe i proizvoda od ribe i 460 jaja i proizvoda od jaja.

Ministarstvo poljoprivrede je upozorilo građane da ne kupuju hranu na mestima koja za to nisu registrovana i hranu koja nije propisno deklarisana i pozvalo ih je da prijave svaku sumnju na nepravilnost nadležnoj veterinarskoj inspekciji.

(Kurir.rs/Beta/Foto Shutterstock)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PRIŠTINA POČINJE SA FORMIRANJEM ZSO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track