MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpske poternice vraćene u sistem Interpola i vidljive osim onih za Tačija i Haradinaja
Foto: Marina Lopičić

Palata Srbija

MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpske poternice vraćene u sistem Interpola i vidljive osim onih za Tačija i Haradinaja

Društvo -

BEOGRAD - Poternice na kojima se nalaze kosovski Albanci, a na kojima instistiraju srpski sudovi, vraćene su u Interopolov sistem i vidljive su, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara u Palati Srbija, a u vezi sa boravkom delegacije srpske policije i direktora Vladimira Rebića u sedištu Interpola u Lionu, rekao da smo tamo imali ozbiljne razgovore i da smo insistirali da se poternice srpskih sudova na kojima se nalaze kosovski Albanci vrate u sistem.

"One su vraćene i vidljive su, sa izuzetkom poternica Ramuša Haradinaja i Hašija Tačija, koje jesu u sistemu, ali neće biti vidljive u nekom narednom periodu", kazao je ministar.

I dalje ćemo tražiti puno poštovanje međunarodnog prava, rekao je Stefanović, uz ocenu "ovo je ono što ćemo da dobijemo kao rezultat naše diplomatske inicijative".

Ministar je dodao da ćemo insistirati da optužnice koje podignu srpski sudovi Interpol poštuje, odnosno da se međunarodno pravo i propisi sprovode.

Inače, reč je o dvadesetak poternica srpskih sudova na kojima se nalaze Albanci sa Kosova i Metohije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track