UŽAS: Dečak (12) terao drugara (9) na oralni seks!?
Foto: Profimedia

Policiji prijavljeno zlostavljanje nad detetom

UŽAS: Dečak (12) terao drugara (9) na oralni seks!?

Društvo -

Stariji dečak (12) skinuo je donji veš, držao se za polni organ, uhvatio mog sina (9) za vrat i terao ga da ga zadovoljava. Sin je pobegao i plačući mi sve ispričao, kaže majka

Devetogodišnji dečak iz okoline Sremske Mitrovice preživeo je agoniju jer ga je drug od 12 godina već tri puta primoravao na oralni seks!

Majka zlostavljanog dečaka priča za Kurir da je stariji dečak svoje morbidne namere pokušao da ostvari dva puta na dan Vaskrsa i pre četiri dana, ali da je, srećom, njen sin svaki put na vreme uspeo da pobegne:

Kod lekara na pregledu

- U utorak oko tri sata moj sin je bio na igralištu. Tada ga je drug koji ima 12 godina naterao da dođe do toaleta. Skinuo je donji veš, držao se za polni organ i uhvatio mog sina za vrat i uvo prisiljavajući ga da ga oralno zadovoljava i da skine gaće. Moj sin to nije hteo, otrgao se i počeo da beži, a stariji dečak mu je pretio da će ga ubiti ako to ne uradi i ako kaže nekome.

Uplašenog dečaka je, kako kaže, našla uplakanog na igralištu, a kad je počela da ga ispituje zašto je u suzama, ostala je u čudu.

- Sve mi je ispričao. Odmah smo rešili da pozovemo policiju, prijavili smo šta se desilo, otišli smo kod lekara, koji ga je pregledao i konstatovao da je u redu, ali da ima blago crvenilo na vratu i da se uplašio. Na preporuku lekara, prijavili smo slučaj Centru za socijalni rad i njihovi radnici su bili s nama na razgovoru kod razrednog starešine, pedagoga i direktorke škole u koju idu dečaci - kaže majka.

Ona je školsku upravu zamolila da obrate pažnju na tog starijeg dečaka, uplašena i za svoju ćerku, koja ide s njim u odeljenje, ali i za drugu decu. Prema preporuci Centra za socijalni rad, mama napadnutog mališana poslednjih dana dolazi s njim u školu i čeka ga posle časova, a ni kasnije ga nigde ne pušta samog.

Direktorka ispituje slučaj

Direktorka škole nam je potvrdila da je majka došla i da se požalila da joj je dete napadnuto.

- Majka jeste bila, ali se incident nije desio u školi. U skladu sa ovlašćenjima ćemo ispitati istinitost događaja. I jedan i drugi dečak su dobri učenici i nikad nisu bili problematični.

Kurir je telefonski stupio u kontakt i s majkom starijeg dečaka:

- Moj sin ništa od toga nije uradio. Sve je izmišljeno! - kratko je poručila majka.

foto: Printscreen

Ana Janković, dečji psiholog DEČAK JE PREŽIVEO TRAUMU!

Ovakvo iskustvo se tretira kao trauma i ako se s detetom ne radi, može da izazove trajne posledice, upozorava Ana Janković, dečji psiholog:

- Roditelji treba da potraže pomoć psihoterapeuta za decu, s kojim bi dečak mogao da razgovara o ovoj traumi. Očigledno je da dečak i roditelji imaju dobar odnos, čim je on imao poverenja da ispriča šta se desilo, ali je trebalo to da uradi odmah posle prvog puta, a ne da čeka da se ponovi.

Kurir / J. Rafailović - S. Slamnig

Foto: Printscreen, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track