MIHAJLOVIĆEVA: Aerodrom u Lađevcima u narednim mesecima i civilni i vojni
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

ministarka u čačku

MIHAJLOVIĆEVA: Aerodrom u Lađevcima u narednim mesecima i civilni i vojni

Društvo -

ČAČAK - Aerodrom "Morava" u Lađevcima u narednim mesecima trebalo bi konačno da postane mešoviti vojno-civilni aerodrom, a u ceo proces je uključeno i Ministarstvo odbrane sa svojim zahtevima.

Nakon dobijanja rešenja, sa lokalnom vlašću ćemo dogovoriti i urediti konkretna pitanja koja se tiču ulaganja, a operater za "Moravu" biće preduzeće"Aerodromi Srbije", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrasrukture Zorana Mihajlović prilikom posete Čačku.

Aerodrom "Morava" u Lađevcima udaljen je oko 15 kilometara od Kraljeva i 25 kilometara od Čačka.

Prema njenima rečima, pored vazdušnog nije zapostavljen ni drumski saobraćaj, pa se za deo autoputa Preljina - Požega do kraja juna očekuje ugovor o finansiranju, a nakon toga i početak gradnje.

"Za deonicu od Preljine do Požege već smo potpisali komercijalni ugovor, očekujemo operativni novac, a nadam se da ćemo prve radnike i prve mašine na terenu videti na jesen ove godine, a krajnji rok je 1. mart 2019. godine", izjavila je ministarka Mihajlović.

Nakon rekonstrukcije 77 kilometara pruge Beograd - Bar, ulaganja će biti vršena i ove godine, a Miroljub Jevtić, direktor Infrastrukture železnice Srbije, kaže da se radi na idejnom projektu pruge Lapovo-Kraljevo-Rudnica i da se stvaraju uslovi za modernizaciju železnice prilikom apliciranja kod fondova Evropske unije.

Prema njegovim rečima, radi se i na rešavnju lokalnih problema u železničkom saobraćaju.

"Stanovnici Mršinaca će do kraja godine dobiti automatizovani putni prelaz, biće rešen i divlji prelaz kod fabrike Cer u Čačku, a biće izgrađen i automatizovani prelaz u Baluzi", istakao je Jevtić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track