Najnovije vesti

Kako da rešite najvažnije životno pitanje: Ne bacajte novac uzalud na kiriju!
Foto: Promo

Kako da rešite najvažnije životno pitanje: Ne bacajte novac uzalud na kiriju!

Društvo

Većina Srba ima jedan isti problem - kako obezbediti krov nad glavom za sebe i svoju porodicu.

Život sa roditeljima mladim parovima ne zvuči kao najbolje rešenje, ali pristaju da bi uštedeli novac koji bi inače dali za kiriju. Ipak, kad se porodica proširi, članova je više, nervoza sve veća, a strpljenja sve manje.

Osim što se brojni članovi porodice tiskaju u malom prostoru, što je još gore, konflikti postaju sve češći i polako se gubi poštovanje i ljubav koje su gajili jedni za druge.

Zarad mira, više ni novac nije važan, pa se odlazi u podstanare. Dobijate malo slobode, ali svoj novac ulažete u druge. Plaćate račune, u zavisnosti od toga kakav vam stanodavac “zapadne”, morate sami da plaćate i neke popravke, ulažete, a nikad vam se ne vraća. Novac odlazi u nepovrat, umesto da ga uložite u svoju budućnost ili budućnost svoje dece.

Zbog toga se sve više ljudi odlučuje na stambeni kredit. Pomislićete možda da je to najgora opcija, jer ćete biti zaduženi narednih minimum 20 godina? Tačno, ali ćete znati gde je vaš novac koji biste inače dali za kiriju, ukoliko niste bili dovoljno srećni da nasledite neku nekretninu od roditelja ili da se rodite u vili od 400 kvadrata, u kojoj ima mesta za sve i svakoga.

Ako ste i vi među onima kojima treba sopstveni krov nad glavom, evo na šta bi trebalo da obratite pažnju pre nego što podignete stambeni kredit:

- Odabrati banku koja nudi najpovoljnije uslove, pa samim tim i povoljne kamate i mesečne rate

- Da li banka daje predodobrenje kredita (to znači da biste pre pronalaženja nekretnine koja vam odgovara znali sa kojim iznosom raspolažete, a on se obračunava srazmerno vašim mesečnim prihodima, periodu otplate...)

- Proverite koja banka, uz sve ovo, ne naplaćuje troškove obrade zahteva za kredit, na čemu ćete takođe uštedeti i to do nekoliko stotina evra, koje možete pametnije da upotrebite - za opremanje vašeg novog doma ili za ostale prateće troškove poput upisa hipoteke, overe ugovora i slično.

Kako biste doneli pravu odluku, najbolje je da prošetate do najbliže filijale banke gde će vam stručno osoblje odgovoriti na svako pitanje, otkloniti svaku nedoumicu i tako uštedeti vaš trud i vreme.

Obezbedite sebi i svojoj porodici krov nad glavom, po najpovoljnijim uslovima!

 
 
( Promo tekst - Foto: Promo )
 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...