RODITELJI, PAŽNJA: Konkurs za vrtiće od 7. do 18. maja
Foto: Shutterstock

Pripremite se na vreme

RODITELJI, PAŽNJA: Konkurs za vrtiće od 7. do 18. maja

Društvo -

Roditelji koji nameravaju da upišu decu u vrtić već bi trebalo da prikupe dokumentaciju kako bi je na vreme predali, jer uvek postoji mogućnost, posebno u Beogradu, da ne uspeju u tome zbog velike navale.

Konkurs trajaće od 7. do 18. maja, a sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je istakao da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 11. juna, dok će se žalbe podnositi do 20. juna. Podsetio da je zahteve moguće predati i elektronski.

Prioritet pri upisu u predškolske ustanove imaju deca iz društveno osetljivih kategorija, potom deca zaposlenih roditelja i studenata, svako treće i naredno dete u porodici i deca čija braća i sestre već idu u vrtić.

Pažnja

POTREBNA DOKUMENTACIJA

- izvod iz matične knjige rođenih za dete koje se upisuje, kao i izvod za svu decu u porodici

- potvrda doma zdravlja da je dete sposobno za boravak u kolektivu

- za zaposlene roditelje - potvrda iz Fonda PIO o upisanom radnom stažu (privatne i državne firme) za oba roditelja deteta za koje se podnosi zahtev za upis

- za roditelje studente - potvrda o studiranju za tekuću školsku godinu

- za nezaposlene roditelje - izvod iz Nacionalne službe za zapošljavanje

- za samohrane roditelje - foto-kopija presude o razvodu braka, rešenje o samostalnom vršenju roditeljskog prava, izvod iz matične knjige rođenih za decu neutvrđenog očinstva ili izvod iz matične knjige umrlih za drugog roditelja

Kurir / E.K.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track