MOJ KRUG: Osnovano prvo udruženje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja
Foto: Shutterstock

prvo u srbiji

MOJ KRUG: Osnovano prvo udruženje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja

Društvo -

BEOGRAD - Udruženje "Moj krug" čiji je cilj okupljanje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja, prvo u Srbiji, osnovano je danas u Domu omladine u Beogradu, saopštila je Fondacija SOS Dečije selo.

Kako je rečeno na osnivačkoj skupštini, cilj je promovisanje zdravih stilova života i ukazivanje mladima na važnost učenja, školovanja i bavljenja sportom.

"Svet o kome sanjamo je onaj u kome svaka mlada osoba ispunjava svoje potencijale i živi budućnost kakvu zaslužuje", kazala je jedna od osnivačica tog udruženja.

foto: Shutterstock

Osnivači i osnivačice tog udruženja su mladi koji koriste usluge Karijernog centra "Jaki mladi", koji je otvoren u okviru projekta "Jaki mladi – održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku", koji SOS Dečija sela Srbija sprovodi u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima, uz sufinansiranje nemačkog saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ).

Osnovna uloga centra "Jaki mladi" je podrška u povećanju zaposlenosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track