KURIR JE SPASAO ŽIVOT MOJOJ ĆERKI TEODORI: Te pare su za nas bile nedostižne, ali se preko noći desilo čudo...
Foto: Kurir

Bogdan Vranješević o teškoj borbi

KURIR JE SPASAO ŽIVOT MOJOJ ĆERKI TEODORI: Te pare su za nas bile nedostižne, ali se preko noći desilo čudo...

Društvo -

Teodora je danas živa, još ne potpuno zdrava, ali na dobrom putu da to postane. Prošle godine u ovo vreme za nju je bilo malo nade u Srbiji... Dali su nam je u Frankfurtu, ali je ta nada koštala 350.000 evra! Činilo se nedostižno, ali prvo je eksplodirao Kragujevac, a onda je Kurir objavio apel za pomoć Teodori i tako podigao i Srbiju na noge.

U PONEDELJAK BESPLATAN KURIR

Ovako se Bogdan Vranješević iz Kragujevca, čija je ćerka Teodora bolovala od akutne mijeloidne leukemije, priseća borbe za život svog deteta. Tea je do sada prošla kroz pet ciklusa hemioterapije, mnogobrojne komplikacije, a prošlog jula napokon je primila matične ćelije od donora na klinici u Nemačkoj.

- Odbrojavamo dane do povratka u Srbiju, kao u vojsci, a zapravo još ne znamo koji je to tačno dan. Nadamo se uskoro, a opet, ružno iskustvo nas je preplašilo, pa ništa ne planiramo. Jer, trebalo je još u februaru, a onda se izdogađalo milion komplikacija, pa smo, eto, još ovde. Tako da ćutimo, trpimo i maštamo... Najvažnije je da je Teica sada dobro i da se tako nastavi! - kaže Vranješević i dodaje: - Te pare su za nas bile nedostižne, ali se preko noći desilo čudo. Kurir je objavio priču o Tei, nakon čega ste uključili Fondaciju "Budi human", dijasporu... Tako se Teodora za samo osam dana od pokretanja akcije našla u Frankfurtu, a da je zakasnila samo dva-tri dana, bilo bi prekasno. Danas je živa i na putu ozdravljenja zahvaljujući toj nezapamćenoj humanitarnoj akciji koja je nemoguće učinila mogućim.

foto: Kurir

Kurir.rs/Jelena Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track