Najnovije vesti

VESNA STANOJEVIĆ: Kurir je ohrabrio žene da prijavljuju nasilje!
Foto: Dragana Udovičić

AKCIJA "STOP NASILJU"

VESNA STANOJEVIĆ: Kurir je ohrabrio žene da prijavljuju nasilje!

Društvo

Akcija "Stop nasilju" koju je pokrenuo Kurir 2016. ohrabrila je mnoge žene da prijave nasilje u porodici i tako spasu svoje živote i živote svoje dece i to je izuzetno važno, naglašava Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće.

U PONEDELJAK BESPLATAN KURIR NA SVIM KIOSCIMA

Akcija organizovana u saradnji sa Sigurnom kućom i Ministarstvom unutrašnjih poslova inicirala je Zakon o zabrani nasilja u porodici i dovela do njegovog bržeg donošenja. - Značaj ovog Kurirovog projekta je nemerljiv! Akcija "Stop nasilju" je dala veoma dobre rezultate i mnogo pomogla ženama koje su bile žrtve nasilja! Ohrabrili ste žene da se jave, da pozovu policiju i prijave nasilnika, da traže pomoć i dignu glas. Broj prijava je višestruko povećan u odnosu na period pre nego što je akcija pokrenuta jer su žrtve shvatile da nisu same. I žene iz javnog života su svojim ispovestima u Kuriru podstakle uplašene i zlostavljane žene iz cele Srbije da se osmele i prijave nedaće s kojima su suočene. Kad žena koja trpi nasilje vidi da nije sama i da ima još istih slučajeva, ona se pre odlučuje da nešto promeni. I ne zaboravite, nasilje može da prekine samo žrtva - objašnjava Stanojevićeva.

foto: Dragana Udovičić

Ona dodaje da je Kurir umnogome pomogao dajući donacije žrtvama nasilja, a decu koja su s majkama morala da pronađu utočište u sigurnim kućama često daruje raznim poklonima.

foto: Printscreen

Doprinos Javne ličnosti podržale kampanju

Akciju "Stop nasilju" su podržale brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačice Seka Aleksić i Svetlana Ceca Ražnatović.

foto: Zorana Jevtić, Stefan Jokić

Marija Ferizović Dali ste novi život meni i mojoj deci

Ferizovićeva je smogla snage da javno progovori o strahotama koje je preživela, a Kurir je bio uz nju tokom oporavka, pomogao joj je da se operiše, da sredi svoj život i našao joj je posao. - Dali ste novi život i nadu meni i Kurir je akciju "Stop nasilju" pokrenuo nakon što je u javnost izneo priču o Mariji Ferizović (22), majci troje dece koju je suprug mučki tukao i žigosao u oktobru 2016. godine. mojoj deci! Kad nisam znala gde ću i šta ću, Kurir je bio uz mene i za to ću vam biti večno zahvalna - rekla je Ferizovićeva.

foto: Kurir

Kurir.rs/Jelena Pronić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...