Počela bitka za upis dece u vrtiće
Foto: Shutterstock

Roditelji, požurite Predaja dokumenata do 18. maja

Počela bitka za upis dece u vrtiće

Društvo -

Borba za jedno od 7.512 slobodnih mesta u 314 vrtića u Beogradu počela je juče i trajaće do 18. maja, a najveća navala za upis je na Novom Beogradu, Zvezdari, Paliluli i Čukarici.

U predškolskim ustanovama ima 5.377 mesta za mališane u jaslama, 1.802 mesta u vrtićkim grupama i 333 mesta za produženi boravak predškolaca.

Prošle godine je bilo 23.084 prijava! Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je predškolsku ustanovu na Novom Beogradu i pozvao roditelje da u naredne dve nedelje lično ili elektronski podnesu zahteve.

Zahtevi za mesto u vrtiću predaju se od osam do 18 časova, a preliminarne liste biće objavljene 11. juna. Rok za žalbe traje od 11. do 20. juna, nakon čega će biti formirane konačne liste upisane dece.

Potrebna dokumentacija

- izvod iz matične knjige rodenih za dete koje se upisuje, kao i izvod za svu decu u porodici - potvrda doma zdravlja da je dete sposobno za boravak u kolektivu - za zaposlene roditelje - potvrda iz Fonda PIO o upisanom radnom stažu (privatne i državne firme) za oba roditelja deteta za koje se podnosi zahtev za upis - za roditelje studente - potvrda o studiranju za tekuću školsku godinu - za nezaposlene roditelje - izvod iz Nacionalne službe za zapošljavanje - za samohrane roditelje - foto-kopija presude o razvodu braka, rešenje o samostalnom vršenju roditeljskog prava, izvod iz matične knjige rodenih za decu neutvrđenog očinstva ili izvod iz matične knjige umrlih za drugog roditelja.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto:Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track