PATRIJARH IRINEJ ZA KURIR: Grigorije će srediti probleme u Nemačkoj
Patrijarh Irinej

PODRŠKA poglavara SPC

PATRIJARH IRINEJ ZA KURIR: Grigorije će srediti probleme u Nemačkoj

Društvo -

Patrijarh Irinej smatra da će dosadašnji vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, koji je na zasedanju Arhijerejskog sabora SPC dobio na upravljanje Eparhiju frankfurtsku i sve Nemačke, kao iskusan episkop srediti sve postojaće probleme u Frankfurtu.

- To je bila želja Grigorijeva da ide u Nemačku, a ostale vladike su prihvatile njegovu želju. Spekulacije po medijima da se navodno uplašio neke finansijske inspekcije su za mene novost i nisu mi poznate. Nadamo se da će tamo dobro obaviti posao - kaže poglavar SPC Irinej za Kurir i dodaje: - Grigorije ipak ima iskustva kao episkop... Eparhija frankfurtska i sve Nemačke je velika i ima nekoliko problemčića, pa se nadam da će to Grigorije lakše rešavati nego neki novajlija.

Prema nekim navodima iz Crkve, dosadašnja eparhija vladike Grigorija važila je za jednu od administrativno i finansijski najuređenijih u SPC, dok su drugi tvrdili da se Grigorije zapravo uplašio da će mu u Trebinje stići crkvena finansijska kontrola, a da je njegovom imenovanju za vladiku frankfurtskog i sve Nemačke prethodila žustra rasprava na saboru.

Kurir.rs/M. Branković/J.Pronić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZAVRŠEN PROLEĆNI SABOR SPC: Troje kosovskih mučenika proglašeni za Svete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track