Najnovije vesti

KUPIO GA KOMŠIJA IZ ZGRADE: Srbiji leglo 3,5 miliona dolara od prodaje Titove rezidencije u Njujorku!
Foto: Google Street View/Profimedia

DIPLOMATSKA REZIDENCIJA SFRJ

KUPIO GA KOMŠIJA IZ ZGRADE: Srbiji leglo 3,5 miliona dolara od prodaje Titove rezidencije u Njujorku!

Društvo

Srbiji je uplaćeno tri i po miliona dolara koji joj pripadaju od prodaje stana na njujorškoj Park aveniji, a koji je nekada bio diplomatska rezidencija SFRJ.

 

Stan je prodat za 12,1 milion dolara, a osim Srbiji, po deo dobijenog novca pripada ostalim državama sukcesorima nekadašnje Jugoslavije - BiH, Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji, prenose "Novosti".

 

 

Ministarstvo spoljnih poslova razgovaraće s Ministarstvom finansija o tome da se pristigli novac nameni za rešavanje statusnih pitanja naše diplomatske mreže, prvenstveno u zemljama u kojima plaćamo zakup zdanja u kojima su smeštene naše ambasade ili rezidencije. Ideja je da se kupe novi objekti umesto da naši ambasadori budu "podstanari".

 

S obzirom na to da je Srbija 26 godina ulagala u stan u Njujorku, kako bi se on sačuvao u vlasništvu, Beogradu od njegove prodaje sleduje i dodatnih 3.269.000 dolara, koji su deponavani na posebnom računu, i po dogovoru sa ostalim naslednicama ta sredstva će nam se proslediti kada se bude prodala i zgrada u kojoj je misija UN u Njujorku.

 

Podsetimo, Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je za Kurir da novopečeni vlasnik nije svetski poznata zvezda i da ga je kupio komšija iz zgrade.

 

 

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Google Street View/Profimedia)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV) Ekskluzivno: Zavirili smo u Titovu vilu Galeb u Igalu, ono što je izgrađeno pre 40 godina i dalje ostavlja bez daha!

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...