POTRESNA ISPOVEST NOVINARKE KURIRA: Samo sam želela da POMOGNEM BAKI, držali su je u NEPODNOŠLJIVIM USLOVIMA! Osoblje bolnice me je žestoko napalo!
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

STRAŠNO

POTRESNA ISPOVEST NOVINARKE KURIRA: Samo sam želela da POMOGNEM BAKI, držali su je u NEPODNOŠLJIVIM USLOVIMA! Osoblje bolnice me je žestoko napalo!

Društvo -

Novinarka dnevnog lista Kurir doživela je nerpijatnost koju su, nažalost, iskusili mnogi naši sugrađani. Naime, tokom posete bolnici, ona je došla u sukob sa osobljem, a sve je bilo izazvano nepriličnim uslovima u kojima se našla njoj bliska osoba, pacijent dotične ustanove.

foto: AP/Ilustracija

Ovakvi konflikti su sve češća slika u današnje vreme, a kroz slične situacije prošli su brojni građani, vođeni željom da svojim najmilijima, koji su smešteni po sličnim zdravstvenim institucijama, samo omoguće što bolje uslove za brz oporavak.

Njenu ispovest možete pročitati u nastavku:

"Danas oko pola šest posle podne otišla sam kod bake koja leži na prvom spratu Gerijatrije u Preševskoj ulici. Budući da je vikend, poseta je bila završena u šesnaest časova. Vrata bolnice su bila zatvorena i zamolila sam obezbeđenje da me pusti. Pokazala sam mu kesu sa bakinom pidžamom i peškirima i čovek me je odobrio da uđem na pet minuta", objašnjava novinarka.

foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

"Nisam očekivala da ću za tako kratko vreme doživeti neprijatnost. Naime, kada sam ušla u bolničku sobu nani je infuzija curela po krevetu. Na hodniku se zadesio medicinski radnik koji mi je pokazao prstom na koleginicu kojoj treba se obratim. Rekla sam joj da baki curi infuzija po posteljini, na šta je ona odgovorila :"Pa šta, neka curi". Šokirana njenom izjavom odmah sam se predstavila kao novinar i rekla da ću o takvom ponašanju obavestiti javnost, ali i ministra, da bi ona došla u sobu, i istakla kako snima razgovor sa mnom. Naglasila je da je baš briga što sam ja novinar jer je njoj ministar možda rod".

foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

"Ponovila sam da treba da je bude sramota, jer nesavesno obavlja svoj posao, na šta je sama predložila da pozove doktora. Čekala sam da se pojavi lekar, ali naravno nije došao. Tu je bila još jedna medicinska sestra koja je takođe bila drska i bezobrazna, i koja je pozvala obezbeđenje da me izbaci iz bolnice jer su se, po svemu sudeći uplašili mogu da im napravim problem zbog toga što sam videla kako brinu o pacijentima. Konkretno o mojoj baki. Budući da se lekar nije pojavio, ali jeste još jedna crvenokosa žena koju prvi put vidim i koja je drsko i bezobrazno tražila da se predstavim, što sam i učinila. I njoj sam ponovila da je strašno, bahato i bezobrazno što ne kontrolišu da li je pacijent na pravilan način dobio infuziju, da bi se pravdala kako oni imaju brdo posla. Naglasila sam da su plaćeni da rade i da o svakom pacijentu vode računa na pravi način, i pitala šta bi bilo da nisam videla da joj je iscurela infuzija".

"Sada se pitam ko zna koliko puta je mojoj baki, ali i drugim pacijentima tako iscurela infuzija ili lek, a da je medicinske sestre poput njih bilo baš briga. Krenula sam kući, i nažalost nisam imala telefon kod sebe, a da jesam sve bih to zabeležila. Tada je iz druge bolničke sobe izletela još jedna besna medicinska radnica koju nije bilo briga ni da sasluša u čemu je problem. Šta je pacijentu nije pitala, već je tražila da zna kako se ja zovem i prezivam, i zapretila je da će pozvati policiju".

foto: Printscreen

"Predstavila sam se, a na pitanje gde je lekar i zašto nije došao, je dala odgovor da on ima posla. I njoj sam ponovila da ću obavestiti ministra o svemu, kao i to da je njihovo ponašanje za naslovnu stranu! Nisam imala nameru da se zadržavam, već da ostavim stvari, pa samim tim i nisam očekivala takav neprofesionalizam od strane medicinskog osoblja koji treba da brine o starim i nemoćnim ljudima. Njima su građani svoje najmilije ostavili na čuvanje, a kada ih zateknete van posete, svašta možete da vidite. I ovim putem molim ministra da reaguje na adekvatan način", završila je izlaganje novinarka našeg lista. Ovakvo ponašanje medicinskih sestara za svaku je osudu, a očekujemo i komentar od nadležnog osoblja bolnice.

KBC Zvezdara: Pokrenut unutrašnji stručni nadzor, glavna sestra suspendovana

Ponašanje medicinskih sestara izazvalo je reakciju v.d. direktora KBC Zvezdara prof.dr. Petra Sforcana.

"Po dobijanju odvih saznanja, direktor je pokrenuo unutrašnji stručni nadzor, da se utvrdi šta se tačno dogodilo, dotle je glavna sestra odeljenje suspendovana", saopšteno je za Kurir iz KBC Zvezdara.

Naša novinarka jutros je ponovo posetila Gerijatriju i porazgovarala sa načelnikom odeljenja.

"Jutros oko devet časova, ponovo sam otišla u bolnicu. Ovoga puta direktno kod načelnika odeljenja. Naglasio je da je postupak pokrenut i da će utvrditi sve okolnosti jer oni rade u interesu pacijenata. Porazgovarali smo o neprijatnosti i istakao je da je suspendovana glavna medicinska sestra. Ona taj dan nije radila i nažalost, izvukla je deblji kraj. Ali to sam sazala tek kasnije. Uglavnom, nedužni medicinski radnici, po mom mišljenju ne treba da odgovaraju, već oni koji se ponašaju bahato i bezobrazno. U ovom slučaju sestra koja mi je jasno poručila da je baš briga što mojoj baki curi infuzija po bolničkoj postelji, kao i ostale dve čije ponašanje je bilo skandalozno. Međutim, jedna od njih je bila doktorka, što je još gore. Sa svima bih se rado suočila, jer na ovome ne želim da se završi.Upoznala sam i lekara koji vodi slučaj mojoj baki, njemu jedino mogu da se zahvalim na stručnosti i profesionalnosti. Da je takvih više" , objasnila je naša novinarka.

Očekujemo i odgovor pomenute bolnice o ishodu slučaja.

foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Kurir.rs/ Ljiljana Stanišić / Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track