PATRIJARH IRINEJ ZA KURIR: Albanci provociraju i u politici i u sportu!
Foto: Marina Lopičić

Ekskluzivno: Poglavar SPC o svetskom prvenstvu

PATRIJARH IRINEJ ZA KURIR: Albanci provociraju i u politici i u sportu!

Društvo -

Svetsko prvenstvo u fudbalu ovih dana prate maltene svi, od predsednika država do radnika u gradskoj čistoći.

Kurir je pozvao srpskog patrijarha Irineja da popričamo o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Kaže da je u toku sa utakmicama koje srpska reprezentacija igra u Rusiji i pred današnji duel protiv Švajcarske poručuje:

- Želim da pobedi bolji, a nadam se da će to biti naši iz Srbije - naglasio je prvi čovek Srpske pravoslavne crkve.

Većina smatra da će utakmica protiv Švajcarske u Kalinjingradu biti više od igre, jer u njihovom timu igra nekoliko Albanaca poreklom s Kosova i Metohije i iz Makedonije, koji se poslednjih dana ne uzdržavaju od provokacija. Tako je švajcarski fudbaler rodom iz Gnjilana Džerdan Šaćiri na Instargamu okačio fotografiju kopački u kojima će igrati na Mundijalu, a na kojima su zastave Švajcarske i tzv. republike Kosovo! S obzirom na to da u ovim patikama Šaćiri namerava da nastupi na meču sa Srbijom, upitali smo patrijarha šta misli o ovoj sramnoj provokaciji.

- Albanci nam čine ono što čine, i u politici i u sportu - kratko je rekao Irinej.

Inače, poznato je da SPC podržava i pomaže opstanak našeg naroda na KiM. Kako je Kurir već objavio, kapiten srpske reprezentacije Aleksandar Kolarov savetovao je saigrače da ne nasedaju na provokacije, već da odgovore ćutanjem, ignorisanjem i fantastičnom igrom, a i ostali igrači prihvatili su da niko ne reaguje na eventualne podlosti s druge strane.

Kurir.rs/J.Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track