HAVARIJA NA BAZENIMA 11. APRIL: Cev od 5 metara pala s krova!
Foto: Aleksandra Petrović Twitter

Sručilo se

HAVARIJA NA BAZENIMA 11. APRIL: Cev od 5 metara pala s krova!

Društvo -

Ogromni deo ventilacionog sistema se odvalio. Srećom, niko nije povređen. Ovo kupalište je kompletno rekonstruisano pre samo šest godina

S plafona bazena u Sportskom centru "11. april" na Novom Beogradu u petak uveče pala je limena ventilaciona cev dužine pet metara, ali srećom nikoga nije povredila.

Ventilaciona instalacija postavljena je 2012. godine, kada je bazen kompletno renoviran, pa se postavlja pitanje kvaliteta izvedenih radova. Direktor SC "11. april" Bojan Bovan kaže da je šest godina kratko vreme da bi tako nešto smelo da se desi. - Očigledno je došlo do nekog tehničkog propusta. Ventilacione cevi su dugačke i došlo je do popuštanja jednog dela cevi i pet metara je otpalo. Cev koja je pala treba zameniti, a ostale proveriti i učvrstiti da se nešto slično ne bi ponovilo. Da bismo to uradili, moramo ispustiti vodu iz bazena, postaviti skele jer se radi o velikoj visini... To je obiman posao i zato bismo voleli da nam Grad pomogne - kaže Bovan i dodaje da očekuje da će do septembra bazen ponovo biti u funkciji.

foto: Marina Lopičić

Bovan ističe da je kompletna rekonstrukcija bazena urađena sredstvima Grada Beograda. - Projekat sanacije bazena radio je Građevinski fakultet, a projektovanje mašinskih instalacija, u koje spadaju i ventilacione cevi, radio je "Beopotez". Tehničku kontrolu projekta radio je Gradski zavod za veštačenje, a ostale dozvole smo dobili i od MUP i Protivpožarne zaštite. Izvođač radova bila je "Projektomontaža", Institut CIP je obavio projektantski nadzor, a nadzorni organ za izvođenje radova je bila firma "Hidrotermika". I Agencija za investicije Grada Beograda je imala određenu nadzornu ulogu u kontroli izvedenih radova - objašnjava Bovan.

Aleksandar Šapić

Hvala bogu da osim štete nije bilo drugih posledica

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, ističe da je sreća što osim štete nema drugih posledica. - Opština nije finansirala rekonstrukciju bazena već Grad Beograd. Javnu nabavku je sprovela Agencija za javne nabavke Grada Beograda, koja je bila i investitor. Ni opština ni ja nismo učestvovali u tome. Kada je to rađeno 2012. godine, ja nisam bio na čelu opštine. Hvala bogu da osim materijalne štete nije bilo drugih posledica. Videćemo sa Gradom da li mogu da nam pomognu oko popravke - kaže Šapić.

foto: Vladimir Milovanović

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Aleksandra Petrović Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track