NAKON APELA KURIRA DA DECA VIŠE NE GINU: Divčibare za mesec dana dobijaju putnu signalizaciju
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

Učinimo Srbiju sigurnijom

NAKON APELA KURIRA DA DECA VIŠE NE GINU: Divčibare za mesec dana dobijaju putnu signalizaciju

Društvo -

PZP "Valjevo" započelo izradu projekta za postavljanje pešačkih prelaza, ležećeg policajca i semafora na glavnom putu kroz planinu na kojoj borave mališani

PZP "Valjevo" započelo je izradu projekta za postavljanje pešačkih prelaza, ležećeg policajca i semafora na glavnom putu kroz Divčibare, na kom je zbog nepostojanja saobraćajne signalizacije 12. juna poginuo Aleksa Dimitrov (10). Naime, nakon što je Kurir objavio da na glavnom putu koji vodi kroz Divčibare, vodeću turističku destinaciju valjevskog kraja, na kojoj su najbrojniji gosti deca, ne postoji nijedan pešački prelaz, semafor niti ležeći policajac, dok je trotoar u dužini od 2,2 kilometra postavljen tek nedavno, direktor JP "Putevi Srbije".

foto: Dado Đilas

Zoran Drobnjak obećao je da će izdati hitan nalog da se to sredi, što je i učinio! - Odmah sam obavestio nadležne, kao što sam i rekao, i izrada projekta je već počela jer je bezbednost građana, a pre svega dece, najvažnija. PZP "Valjevo" radi taj projekat, ali ga mi kontrolišemo i sarađujemo. Prvo će da se napravi pešački prelaz, pa saobraćajni policajac, ali kao pešački plato, da bi to bilo što kvalitetnije i da bismo usporili saobraćaj i povećali bezbednost na putu. Zatim sledi vertikalna signalizacija i apelujem na sve vozače da i sada što više vode računa na tom putu - rekao je Drobnjak za Kurir i dodao da će, zahvaljujući akciji našeg lista, za manje od mesec dana taj problem biti rešen.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović izjavio je ranije za naš list da je glavni put koji prolazi kroz Divčibare u nadležnosti "Puteva Srbije" jer se radi o regionalnom putu, ali i da će u Beograd uputiti inicijativu da se u najkraćem roku postavi potrebna signalizacija. Već decenijama na ovu planinu najviše dolaze mališani na školske ekskurzije i rekreativnu nastavu, a putem, uprkos znakovima za ograničenje brzine, jure bahati vozači ugrožavajući živote. Vaspitači i nastavnici i dalje su prinuđeni da, kad decu prevode sa jedne na drugu stranu puta, to čine krajnje rizično. Zahvaljujući akciji Kurira, za manje od mesec dana taj problem biće rešen.

Kurir/J. Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track