HAOS NA PRAVNOM FAKULTETU U KRAGUJEVCU: Prete Kuriru motkom, studente nazivaju majmunima
Foto: Youtube Printscreen

situacija izmiče kontroli

HAOS NA PRAVNOM FAKULTETU U KRAGUJEVCU: Prete Kuriru motkom, studente nazivaju majmunima

Društvo -

KRAGUJEVAC - Situacija na Pravnom fakultetu u Kragujevcu izmiče kontroli posle pisanja našeg lista da je supruga profesora Marka Pavlovića, Nadežda prisustvovala ispitima i kolokvijumima.

Nazvao studenta 'majmumčinom
Nazvao studenta "majmumčinom", hoće da uređuje Kurir: Dušan Šipovacfoto: Printscreen/Facebook

Jovana Miloradović, predsednica Studentskog parlamenta u instagram poruci bukvalno je pretila da oni studenti koji su dali informacije koje je preneo naš list „nikada neće položiti ispit kod Marka Pavlovića jer će on da ih uništi“.

Šta je Šipovac rekao studentu

U prijavi koju je podneo dekanu student Luka Petrović tvrdi da ga je Dušan Šipovac, šef opštih poslova i prijatelj profesora Marka Pavlovića u prisustvu svedoka i samog dekana vređao sledećim rečima:

- „Šta ti znaš majmunčino jedna glupa! Ti nisi ni bio prisutan kada se to dešavalo, lažovčino jedna“!.

- „Da li bi me prijavio da sam ti rekao da si majmunčina pametna, a ne glupa?“.

-„Ajde prijavi me sada dekanu slobodno“.

U Asocijaciji studenata Pravnog fakulteta, traže zaštitu od ministra prosvete Mladena Šarčevića, i tvrde da je Nadežda Pavlović, nezaposleno lice pretresala torbu jednoj studentkinji, kažu da je situacija kulminirala.

Jovana Miloradović sa drugaricom u krilu
Jovana Miloradović sa drugaricom u krilufoto: Printscreen/Facebook

"Dirnuli smo u osinje gnezdo grupe profesora, njihovih saradnika i „njihovih“ studenata koji godinama maltretiraju ljude iz Studentske asocijacije Pravnog fakulteta (SAPF). Mene je pred petoro svedoka, i u prisustvu dekana, šef službe za opšte poslove Dušan Šipovac nazvao „majmunčinom", kaže student Luka Petrović, inače predsednik Evropskog udruženja studenata pravnih fakulteta.

Prema prijavi koju je napisao dekanu, Petrović tvrdi da ga Šipovac u njegovom kabinetu 18. juna ove godine najgrublje izvređao. Sastanku su prisustvovali dekan Dragan Vujisić, profesori dr Srđan Vladetić, dr Jasmina Labudović Stanković, zamenik predsednika SAPF-a Marko Vučinić, potpredsednik SAPF-a Filip Perović, porparol SAPF-a Milena Milivojević.

"Šipovac je svojevremeno doveden na Pravni fakultet da bi bio asistent Marku Pavloviću. Nezakonito nam je oduzeo prostorije, a bez ikakvih dokaza nameštaju nam neke afere sa bubicama. Strašno. Inače, godinama to rade podnose prijave koje nikada nisu dokazane, izmišljaju afere", kaže Petrović.

Ovaj student bi motkom na novinare
Ovaj student bi motkom na novinarefoto: Printscreen/FAcebook

U želji da čujemo i drugu stranu, Šipovac je arogantno odgovorio da “će nas prijaviti struktovnim organizacijama zbog neobjektivnosti”, a na konkretna pitanja “da li je studenta nazvao majmunčinom” predložio neku temu o kojoj bi trebalo da pišemo?!

Podrška za Nadeždu!

Dok su student okupljeni oko Jovane Miloradović, predsednice studenta koji su organizovali potpisavanje peticije podrške profesoru Marku Pavloviću, iz Studentske asocijacije Pravnog fakulteta stigao je ironičan odgovor. Oni su pokrenuli peticiju “Podrška Nadeždi Pavlović” supruzi profesora koja se našla u središtu skandala sa pretresanjem torbi studentkinji. U peticiji se traži da pokrene “inicijativa za izmene i dopune Zakona o radu kojima će biti predviđena mogućnost da žene zasnivaju radni odnos kao i njihovi muževi bez obzira što nemaju adekvatnu stručnu spremu”. Predlog inicijative kažu studenti nazvan je “Nadeždin zakon, posvećen našoj junakinji i počasnom akademiku Pravnog fakulteta u Kragujevcu”.

Prava hajka protiv našeg lista koji se usudio da piše o progonu studenata i nezakonitostima organizovana je na društvenim mrežama od studentske organizacije koja je podržala potpisivanje peticije “Podrška Marku Pavloviću”.

Bliski saradnici Jovane Miloradović, predsednice Studentskog palamenta nisu štedeli reči uvrede na račun našeg lista i novinara na društvenim mrežama.

'Pravda za Nadeždu
"Pravda za Nadeždu" :, Nadežda Pavlović sipa čaj suprugu u sred ispitafoto: Printscreen/Facebook

Tako se student Danijela Jovanović “nada da niko nije toliko malouman da uzme zdravo za gotovo žutu štampu kakav je Kurir”, vređajući milione naših čitalaca. Njen kolega Danilo Kasalović joj je odgovorio “ma samo jedna motka”…

Reagovanje Jovane Miloradović

- Od vas kao ozbiljne novinarske kuće očekujem da pristupite novinarstvu kao profesiji odgovorno što ona i jeste- kaže u svom odgovoru na naša pitanja Jovana Miloradović, predsednik Studentskog parlamenta čiji članovi vode hajku protiv našeg lista. Prema njenim rečima ona je dužna da odgovori "samo na pitanja koja se tiču studijskog programa i samih studenata"

Dekan Dragan Vujisić nije odgovorio na naša pitanja koje smo poslali mejlom.Umesto toga pozvao nas je “na razgovor u kabinet koji bi bio snimljen”(!?).

foto: Printscreen/Facebook

Studenti su najavili i podnošenje krivičnih prijava protiv Šipovca zbog vređanja, a protiv predsednice parlamenta Jovane Miloradović zbog pretnji i trgovinom uticajem.

(Kurir.rs/Dragomir Ilić/Foto: Printscreen, Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track