DOĐITE NA IZLOŽBU, PODRŽITE MLADE BEZ RODITELJSKOG STARANJA Svaki posetilac dobiće sveću na poklon, jer draga je ruka ona koja daje!
Foto: Promo

POMOĆ

DOĐITE NA IZLOŽBU, PODRŽITE MLADE BEZ RODITELJSKOG STARANJA Svaki posetilac dobiće sveću na poklon, jer draga je ruka ona koja daje!

Društvo -

U petak, 29. juna, u prostorijama Centra za brigu o deci, starima i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“. Pozivamo Vas da nam se pridružite ovoj zaista jedinstvenoj izložbi radova mladih bez roditeljskog staranja, koja će se održati 29. juna sa početkom u 15h.

Centar Zvezda bavi se podrškom i brigom o mladim ljudima bez roditeljskog staranja, koji izlaze iz sistema socijalne zaštite, domova za nezbrinutu decu ili hraniteljskih porodica. U cilju što sveobuhvatnijeg zbrinjavanja, otvorili smo jednu Kuću mogućnosti u Beogradu, i jednu Kuću mogućnosti u Nišu. Osim smeštaja, mladim ljudima u Kući obezbeđujemo ishranu, podršku za učenje, kreativne radionice, zapošljavanje i učimo ih životnim veštinama. Nastojimo da im obezbedimo porodičnu atmosferu i podržimo ih u procesu osamostaljivanja.

foto: Promo

Među mnogobrojnim pratećim programima rada sa mladima, protekla 4 meseca sproveli smo projekat izlivanja i dekorisanja sveća uz podršku Trag fondacije, pod nazivom “Pružanje podrške ekonomskom osnaživanju mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja”. Uz profesionalne saradnike obučili smo mlade bez roditeljskog staranja ovim divnim zanatom, i kroz program projekta prošli sve tehnike izlivanja i dekorisanja sveća, praveći sveće raznih oblika, boja i mirisa, i to u raznolikim kalupima i staklenim posudama.

Tokom trajanja radionica nastali su mnogobrojni radovi - mnogobrojne sveće, kreativno različito inspirisane, sa velikom željom za boljim životom! Dođite na izložbu, podržite naše štićenike, a oni će Vam pokloniti sveće!

Odgovorni smo za ono što smo propustili, a mogli smo da učinimo! Zato, pokažimo mladima bez roditeljskog staranja da i njihove ruke nešto znače! Osnažimo i podržimo ih u daljem samostalnom životu!

Želimo da pokazemo i ukažemo na problem osamostaljivanja svih mladih u našoj zemlji, a posebno mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja. Ovakvi i slični projekti mladima daju krila za nove mogucnosti, nove šanse i nove nađe.

Dođite na izložbu, podrzite mlade!

Svaki posetilac dobiće sveću na poklon, jer draga je ruka ona koja daje!

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track