ZA ČAST I SRBIJU: Dodeljene oficirske sablje novoj generaciji generalštabnih oficira Vojske Srbije (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Svečanost u Skupštini Srbije

ZA ČAST I SRBIJU: Dodeljene oficirske sablje novoj generaciji generalštabnih oficira Vojske Srbije (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - Dodelom oficirskih sablji i znački danas je u Beogradu obeležen završetak školovanja polaznika 61. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane Vojske Srbije (VS) i sedme klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine, ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je polaznicima na ostvarenim rezultatima navodeći da "nema mira bez sigurne i moćne vojske, bez snažne i organizovane bezbednosne strukture", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Naša zemlja danas može da kaže da ima novu klasu državnih službenika koji bolje i sigurnije razumeju bezbednost i koji su spremni da nastave da joj služe, a naša vojska sigurna i mirna da su nove i najviše starešine dostojne onih koji su koračali pre njih i vredni buduće uspomene", kazao je Vulin.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

On je uručio oficirske sablje trojici najbolje rangiranih polaznika 61. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane Vojske Srbije dok je načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković uručio sablje ostalim oficirima koji su završili taj vid karijernog usavršavanja.

Visoke studije bezbednosti i odbrane završilo je 13 polaznika od kojih su četvoro iz inostranstva, dok je Generalštabno usavršavanje završilo 27 oficira iz zemlje i inostranstva.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Najbolje rezulte u 61. klasi postigli su potpukovnici Saša Petrović s prosečnom ocenom 9,80, Darko Glišić (9,60) i Dejan Bačević (9,40), a polaznici su u toku usavršavanja ostvarili odličan uspeh, sa prosečnom ocenom 8,57.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track