ŠAKIRA POBEGLA OD BESNIH RODITELJA PO POVRATKU IZ BARSELONE: Niko ne zna gde je nestao novac koji su PROFESORI UZELI OD UČENIKA! Vlasnik agencije u potpunom šoku!
Foto: Vladimir Šporčić

KRAJ AGONIJE: ĐACI se vratili s ekskurzije

ŠAKIRA POBEGLA OD BESNIH RODITELJA PO POVRATKU IZ BARSELONE: Niko ne zna gde je nestao novac koji su PROFESORI UZELI OD UČENIKA! Vlasnik agencije u potpunom šoku!

Društvo -

Po izlasku đaka iz autobusa, njihovi očevi i majke napali profesorku Snežanu Martić Šakiru, koja ih je vodila u Španiju, jer su deca prošla pakao

Učenici Devete beogradske gimnazije i još nekoliko škola, kojima je letovanje preselo nakon što su poljubili vrata hotela u španskom letovalištu Ljoret de Mar, vratili su se u Beograd!

Roditelji za sve neprijatnosti krive profesorku istorije Devete gimnazije Snežanu Martić, koja je ekskurziju organizovala u samostalnoj režiji. Posebno ih je razbesnelo to što je nakon izbijanja skandala isključila telefon!

foto: Vladimir Šporčić

I dok su očajna deca potrčala u zagrljaje svojih zabrinutih roditelja, profesorka Martić, zvana Šakira, nije bila raspoložena za razgovor.

- Zvanične izjave ne dajem sada, dobićete svi - poručila je kratko.

Kada je konačno izašla iz autobusa, troje-četvoro roditelja joj je zahvalilo, dok su je ostali dočekali na nož.

- Zašto bežite od nas? Zašto ste isključili telefon? Da li je normalno da profesorka koja odvede nečije maloletno dete isključi svoj telefon i ne javlja se? Sramota! Odavde ste krenuli s problemima, znali ste, a niste nam rekli. Sram vas bilo! - vikali su uglas ogorčeni roditelji.

Kurir zahteva

DRŽAVO, ZAŠTITI LJUDE OD PREVARANTSKIH AGENCIJA

- povećati osnivački depozit na 100.000 evra ili 150.000 evra

- povećati polise osiguranja na milion evra, što predviđaju izmene Zakona o turizmu

- sortirati agencije u tri grupe: velike, srednje, male (prema broju aranžmana)

- povećati i razdeliti garancije putovanja na polise od: 500.000 za velike, 400.000 za srednje, 300.000 za male

- formirati bele i crne liste turističkih agencija koje će biti postavljene na sajtu ministarstva

- nove zakonske odredbe da budu usvojene najkasnije u septembru

Učenici nekoliko škola, pretežno iz Devete gimnazije, na put su krenuli 11. jula, da bi odmah po dolasku u Ljoret de Mar saznali da aranžman nije ni plaćen, jer agencije „Planeta promet“ i B2R nisu odradile svoj deo posla.

- Novac smo joj davali na ruke! Neka deca su se tamo i razbolela. Uništila je ugled gimnazije. Planiramo da pokrenemo krivičnu prijavu protiv nje. Potrudićemo se da ostane bez posla - poručili su besni roditelji.

Oni dodaju da je svako dete po polasku iz Beograda dalo 55 evra za izlete, a da su im pri dolasku u Španiju tražili novac za preostale rate.

- Dogovor je bio da se rate isplate do oktobra, a oni su uzeli novac od dece tamo. Uzeli su sigurno sedam hiljada evra i zapravo su od tih para platili aranžmane. Deca su nam ostala bez para, sa po 10 evra! - ističu roditelji.

Sem dileme u vezi sa nastavnim kadrom veliko pitanje je i gde je trenutno ozloglašeni vođa puta, Dejan Vojinović.

Dejan Vojinović
Dejan Vojinović foto: Printscreen Kurir TV

- Čuli smo da se za njega navodno tvrdi da je ranije imao sličnih ekscesa, ali ne poznajemo ga, pa ne možemo da tvrdimo tako nešto - nesigurni su roditelji.

Đaci su ispričali da vlasnik agencije "B2R" tvrdi da vodič nije njihov zaposlen, a da im je on on sam rekao da radi kod njih. Ono što dodatno uliva sumnju u ceo slučaj jeste činjenica da se Vojinović uopšte nije vratio sa decom i profesorima.

- On je ostao u Španiji, možda da troši novac koji je od nas uzeo. Prvo nam je u autobusu tražio novac za izlete na koje nismo otišli, onda smo morali da doplaćujemo smeštaj, čak smo platili i izlaske u diskoteku za koju se posle ispostavilo da ne radi od prošle godine. Gde su svi ti evri otišli nemamo predstavu. On se ubrzo po smeštanju u hotel izgubio i viđali smo ga samo po gradu - navode gimnazijaci.

foto: Vladimir Šporčić

Dušan Bernetič, vlasnik agencije

SPREMAN SAM DA ODGOVARAM

Dušan Bernetič, vlasnik agencije B2R, preko koje su deca otputovala u Španiju, uputio je svima izvinjenje:

- Ovde je više aktera učestvovalo. Deca su novac uplaćivala profesorima, a profesori nekim trećim osobama, novac na račun naše firme nije ni došao. Apsolutno sam spreman da odgovaram, ali ću to isto tražiti od svih aktera. Sada je na snazi privremena zabrana rada. Zbog svega ovoga ne vidim više perspektivu u turizmu, tako da je oduzimanje licence sasvim korektno.

MINA BRANKOVIĆ - Foto: Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track