Najnovije vesti

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI I REKONSTRUKCIJI KCS: U planu novi Urgentni centar, 20 operacionih sala, 500 bolničkih soba...
Foto: Zorana Jevtić

prisustvovao ministar lončar

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI I REKONSTRUKCIJI KCS: U planu novi Urgentni centar, 20 operacionih sala, 500 bolničkih soba...

Društvo

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisao je danas Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije (KCS) sa predstavnicima ponuđača koji je dostavio najbolju ponudu, i ocenio da je to početak nove etape u razvoju srpskog zdravstva.

Konzorcijum koji čine GH Holding i Delta inženjering dao je ponudu čija je vrednost 68.963.403,13 evra, u okviru koje će, u prvoj fazi radova, biti izgrađeno novih 86.000 m2 prostora, a Klinički centar Srbije dobiti kompletno nov Urgentni centar i dijagnostiku, uz 20 novih operacionih sala i 500 bolesničkih soba, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ugovorom je obuhvaćen i deo druge faze radova, u okviru koje je planirana izgradnja nove kule od 25.000 m2, kao i rehabilitacija davno izgrađenog podijuma od 60.000 m2 zajedno sa svim tehničkim blokovima, parkinzima i saobraćajnicama.

Tom prilikom, ministar Lončar istakao je da je potpisivanje Ugovora o rekonstrukciji i izgradnji KCS još jedna potvrda čvrstog opredeljenja Ministarstva zdravlja da ulaganjem u izgradnju novih, najsavremenije opremljenih bolnica kao i nabavkom najmodernijih medicinskih aparata i opreme, uz zapošljavanje i usavršavanje mladih lekara, naš zdravstveni sistem ubrzo postane najkvalitetniji u regionu.

"Radimo upravo ono što smo obećali građanima Srbije, razvijamo i unapređujemo naš zdravstveni sistem. Novi KCS će biti najsavremeniji klinički centar u regionu i još više podići lestvicu kvaliteta zdravstvenih ustanova", istakao je Lončar.

On je dodao da se nastavlja sa ulaganjima, i da se želi da ubrzo krenu radovi i u drugim centrima i bolnicama.

"Stoga slobodno mogu reći da smo otpočeli novu etapu u razvoju srpskog zdravstva, u okviru koje će naši zdravstveni radnici vrlo brzo raditi u najsavremenijim uslovima, a građani najkvalitetniju zdravstvenu uslugu i negu dobijati u modernim, savremeno opremljenim bolnicama", dodao je Lončar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...