Najnovije vesti

SPORNA EKSKURZIJA U ŠPANIJI: Šakira se ugradila 85 evra po detetu!
Foto: Vladimir Šporčić

Fajt Pljušte međusobne optužbe organizatora

SPORNA EKSKURZIJA U ŠPANIJI: Šakira se ugradila 85 evra po detetu!

Društvo

Ko je glavni krivac za to što je 106 učenika Devete beogradske gimnazije, ali i drugih škola, 11. jula poljubilo vrata hotela u španskom letovalištu Ljoret de Mar, još uvek nije poznato. Dok ogorčenim roditeljima ništa nije jasno, glavni akteri ovog skandala ne prestaju da se prepucavaju putem medija i da krivicu prebacuju jedni na druge.

foto: Vladimir Šporčić

Po dolasku u Španiju deci je rečeno da agencije "Planeta promet" i B2R nisu odradile svoj deo posla iako su roditelji uredno platili aranžman. Pored toga, u autobusu su im uzimali novac za izlete, koje nisu ni realizovani. Traženo im je da na licu mesta isplate preostale rate iako je bilo dogovoreno da to mogu učiniti do oktobra. Platili su diskoteku koju nisu ni videli... Ovo su samo neke od neprijatnosti i muka koje su zadesile srpske đake.

Neki roditelji smatraju da je profesorka istorije Snežana Martić, zvana Šakira, koja je u sopstvenoj režiji organizovala ovu ekskurziju, glavni krivac, dok drugi okrivljuju vođu puta Dejana Vojinovića.

foto: Kurir

Profesorka Šakira i juče je ignorisala pozive Kurira, dok je za jedan dnevni list izjavila kako je i ona prevarena. Ona je navela da je novac predala agenciji, a da joj je Vojinović posle uplaćenog iznosa garantovao da je ceo iznos plaćen. S druge strane, vlasnik agencije B2R Dušan Benetrič rekao je kako novac nije dospeo na račun firme.

S druge strane, Marko Njegomir, advokat vođe puta Dejana Vojinovića, kaže za Kurir da je Snežana bila u ugovornom odnosu sa agencijom B2R, kao i da se ugrađivala, što su nam potvrdili i roditelji.

- Profesorka Martić je bila u obavezi agenciji da plati 255 evra, a od roditelja je uzimala 340, po detetu se ugrađivala oko 85 evra. Ona je ostala dužna 11.000 evra. Uplatila je određeni iznos, ali nije isplatila to što je bila u obavezi da plati pre polaska i zato je došlo do problema. Isto tako nije davala deponovane čekove, koje je bila u obavezi da da - tvrdi Njegomir.

Njegov klijent Dejan se ne smatra krivim, ali će se odazivati pozivima nadležnih kako bi se utvrdilo šta se dogodilo.

- Videćemo još da li će Vojinović podneti krivičnu prijavu ili obeštećenje za naknadu štete protiv profesorke. Nije tačno ni to da je on u autobusu i hotelu od dece uzimao pare za izlete, to su deca plaćala pre putovanja - objašnjava Njegomir.

Inače, po navodima nekih medija, Vojinović je ranije bio vlasnik dve turističke agencije koje su zbog prevare ostale bez licence.

Akteri na razgovoru sa inspekcijom

Najbitnije da deca budu obeštećena

Kako Kurir saznaje, danas će se sa predstavnicima turističke inspekcije sastati profesorka Snežana Martić, profesorka Mirjana Stanišić, kao i Dušan Benetrič. Do kraja nedelje trebalo bi da se utvrde sve činjenice i okolnosti. Pomoćnica ministra turizma Vera Božić Trefalt rekla je za Kurir da je najbitnije da deca budu obeštećena. - I dalje se utvrđuju činjenice sa akterima i učesnicima, odnosno fizičkim licima koja su realizovala ovo putovanje - kaže Božićeva.

(Kurir.rs/ Mina Branković/ Foto: Vladimir Šporčić, Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...