KONAČNO URUČENA DOZVOLA ZA GRADNJU DEDINJA 2 Doktor Bojić: Ja sam najsrećniji na planeti!
Foto: Nebojša Mandić, Beta/Emil Vaš

okončano čekanje dugo 25 godina

KONAČNO URUČENA DOZVOLA ZA GRADNJU DEDINJA 2 Doktor Bojić: Ja sam najsrećniji na planeti!

Društvo -

Nakon pretnje štrajkom glađu direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", profesora dr Milovana Bojića, gradske vlasti izdale su mu juče dozvolu za gradnju instituta "Dedinje 2".

Na ovu dozvolu je institut "Dedinje" čekao 25 godina.

- Ja sam danas najsrećniji čovek na planeti zbog dobijanja ove građevinske dozvole. Bolesti postoje u knjigama, dok u životu postoje jedino bolesnici. Oni su se zajedno sa lekarima i medicinskim osobljem mučili u skučenim prostornim kapacitetima. Izgradnjom novog objekta postaćemo možda i najpoznatija evropska i svetska klinika - rekao je dr Bojić nakon što mu je dozvolu uručio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Vesić je pojasnio da dozvola podrazumeva dve faze gradnje - u prvoj će biti izgrađena nova zgrada instituta od 14.000 kvadrata, a u drugoj će biti obnovljeno 9.000 kvadrata postojećeg objekta.

- Ovim smo ispunili obećanje dr Bojiću, koji je pretio štrajku glađu. Što se Grada Beograda tiče, izgradnja može odmah da počne - rekao je Vesić i dodao da će institut "Dedinje" uskoro dobiti i montažnu garažu, kao donaciju od "Parking servisa".

Bojić je, podsetimo, zapretio radikalnim protestom pre desetak dana jer se na zemljištu na kojem je predviđena gradnja instituta "Dedinje 2" nalazi nelegalni objekat brze hrane, ćevabdžinica "Biblioteka", koji je kočio izgradnju nove zgrade instituta. Vesić je objasnio da je nađeno "elegantno rešenje", odnosno da je vlasnik te ćevabdžinice "uvideo važnost gradnje instituta", te sam pristao da ukloni objekat kad počne gradnja bolnice.

(Kurir/S.Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track